Українский хакер допоміг Google вдосконалити Chrome

29 Червня 2013
17578
29 Червня 2013
14:16

Українский хакер допоміг Google вдосконалити Chrome

17578
Українский хакер допоміг Google вдосконалити Chrome

Український хакер, глава Закарпатської регіональної осередку Інтернет партії України Андрій Шебелла допоміг Google виявити вразливий компонент браузера Chrome. Про це йдеться в повідомленні Інтернет-партії.

 

Як зазначає Андрій Шебелла, він знайшов уразливість в браузері Chrome,спричинену помилкою при обробці окремих компонентів Flash. Зокрема, вказав на можливість стороннього втручання в управління мікрофоном і вебкамерою.



«Я направив запит компанії Google inc. на третій день після виходу браузера Google Chrome версії 27.0.1453.116, проте на той момент компанія не вважала за небезпечної цю уразливість. Останнім часом я помічаю за цією компанією чимало подібних упущень, при тому досить небезпечних і критичних. Компанії такого рівня потрібно ретельніше стежити за безпекою», - заявив хакер.



Він додав: «Так, я згоден з тим, що саму по собі дану уразливість експлуатувати досить таки складно, але при допомозі троянів, бекдор та інших утиліт віддаленого адміністрування це стає набагато простіше. Тим більше методи психологічного впливу та обману іменовані хакерському світі "соціальною інженерією" ніхто не відміняв».



Користувачам браузера Google Chrome пан Шабелла порекомендував оновити останню версії або ж  тимчасово відключити компонент Flash і оновити браузер після цього.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17578
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Bill
3918 дн. тому
1) "бекдор та інших утиліт" - якщо б це сказав ламер, я б йому пробачив. 2) друге, що зазвичай роблять віднайшовши вразливість - намагаються нею скористатися або відразу, або підвищити свої можливості та закріпитися в системі за допомогою навмисне залишених закладок чи використання бекдорів, що там вже є, чи завантаженням віддаленого шела, чи за рахунок зараження вірусом, трояном, тощо. Тому в цьому контексті досить дивно звучить фраза нашого "мегахакера" (капітана Очевидність) про складність експлуатації вразливостей.
Алексей
3973 дн. тому
Я так и знал, что гугл следит за мной...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду