Редакція «Большого города» звільняється

Редакція «Большого города» звільняється

1 Червня 2013
8506
1 Червня 2013
09:40

Редакція «Большого города» звільняється

8506
Редакція «Большого города» звільняється
Редакція «Большого города» звільняється

Значна частина редакції російського видання «Большой город» залишає журнал, повідомля Lenta.Ru з посиланням на головного редактора Олексія Муніпова.

Причина - «різке скорочення витрат з ініціативи інвестора Олександра Винокурова.

Як заявляє пан Муніпов, він та майже вся редакція як паперової версії, так і сайту bg.ru залишить видання. Він додав, що керівництву «Великого міста» вдалося досягти компромісу з інвестором щодо сплати компенсацій співробітникам - журналісти звільняться за згодою сторін.

Олексій Муніпов пояснив, що їхні уявлення з Винокуровим про те, як потрібно розвивати «Большой город», «розійшлися». Головний редактор додав, що він не бачить можливості продовжувати працювати над журналом. За словами пана Муніпова, запропонована Винокуровим схема скорочення витрат видання виявилася занадто радикальною. Вона передбачає різке скорочення штату співробітників, зарплат і гонорарного фонду. Крім того, сайт видання фактично перестане існувати як окремий медіапроект.

У середині квітня Олександр Винокуров заявив, що має намір суттєво скоротити витрати на видання «Большого города» - з щомісячних 10,8 мільйона рублів до 6-ти. Тоді Винокуров провів зустріч з керівниками видання: за словами тодішнього керівника сайту bg.ru Катерини Кронгауз, спочатку він запропонував звільнити всю редакцію інтернет-версії без компенсацій. Сам Винокуров пізніше спростував цю інформацію, а на наступній зустрічі запропонував редакції чотири варіанти можливого скорочення збитків: звільнення редакції сайту, скорочення зарплат всіх співробітників в два рази, краудфандінг або закриття всього видання. Крім того, Винокуров пропонував журналістам забрати бренд «Большой город» і видавати журнал самим.

За даними Lenta.Ru, за підсумками переговорів редакція «Великого міста» запропонувала Винокурову свій варіант скорочення витрат, проте він, судячи з усього, не влаштував інвестора.

Частина журналістів покинула «Большой город» у квітні. З видання, зокрема, пішли Катерина Кронгауз та заступник головного редактора журналу Ганна Фарбар.

Олександр Винокуров та Наталя Сіндєєва придбали журнал «Большой город» у 2010 році. У червні 2012 року через розбіжності з інвесторами журнал залишив головний редактор Філіп Дзядко, а його місце зайняв Олексій Муніпов. Як повідомив Муніпов, з липня минулого року середня аудиторія одного номера збільшилася в півтора рази - з 126 до 175 тисяч, і це найбільший показник за всю історію «БГ». Паперова версія «Большого города» виходить раз на два тижні, заявлений тираж - 81,5 тисячі примірників. Середня добова відвідуваність сайту, за даними LiveInternet, в лютому-березня 2013 року становила від 35 до 40 тисяч користувачів.

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8506
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду