Південнокорейське інформагентство вибачилось за фотошоп із Бараком Обамою

Південнокорейське інформагентство вибачилось за фотошоп із Бараком Обамою

12 Травня 2013
6679
12 Травня 2013
12:49

Південнокорейське інформагентство вибачилось за фотошоп із Бараком Обамою

6679
Південнокорейське інформагентство вибачилось за фотошоп із Бараком Обамою
Південнокорейське інформагентство вибачилось за фотошоп із Бараком Обамою

Найбільша агентство новин Південної Кореї Yonhap News прокоментувало появу на своїх стрічках спільного зображення президента республіки Пак Кин Хе і президента США Барака Обами, на яких глави країн тиснуть руки інших людей. Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на The Huffington Post.

 

Агентство вибачилося за помилку і заявило, що зображення було невірно підписане. Спершу анотація повідомляла, що на фотографії президенти двох країн тиснуть руки на зустрічі, що пройшла 7 травня. У виправленої версії зображення позначено як «відредаговане архівне фото», при цьому дату зйомки не вказано. Агентство Yonhap News поки що не пояснило, навіщо знадобилося робити фотомонтаж.

 

«Фотошоп» за участю двох президентів агентство Yonhap News опублікувало 8 травня. Зображення ілюструвало новину про спільну прес-конференцію лідерів двох країн. На фотографії помітно, що Пак Кин Хе і Барак Обама знаходяться в різних приміщеннях і потискують руки різних людей.

 

Зокрема, одна з використаних в монтажі фотографій зображала південнокорейського президента з генсеком ООН Пан Гі Муном, з яким вона зустрілася за день до прес-конференції з Барком Обамою. При цьому на зустрічі Пак Кин Хе і Барака Обами велася офіційна фотозйомка, проте агентство нею не скористалося.

 

Раніше звинувачення в монтажі фотографій, зазаначає Лента.ру, лунали на адресу державних агентств Північної Кореї, яка веде пропагандистську кампанію досягнень керівництва країни. Зокрема, в березні Agence France-Press відмовилося поширювати фоторепортаж з навчань військово-морських сил КНДР, тому що судна на повітряній подушці на фотографіях були імовірно «розмножені» за допомогою монтажу. Також відомі випадки, коли на офіційних фотографіях північнокорейських агентств за допомогою фотокорекції «збільшувалося» кількість їжі на прилавках.

 

«Детектор медіа»

Фото - Yonhap News

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6679
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду