Княжицький хоче, щоб Форум українських видавців у Львові підтримувала не тільки Польща, а й Україна

10 Квітня 2013
18487
10 Квітня 2013
14:45

Княжицький хоче, щоб Форум українських видавців у Львові підтримувала не тільки Польща, а й Україна

18487
У парламенті зареєстрована відповідна постанова
Княжицький хоче, щоб Форум українських видавців у Львові підтримувала не тільки Польща, а й Україна

9 квітня у Верховній Раді зареєстровано проект постанови «Про проведення ювілейного 20-го Форуму видавців у Львові», ініціатором якої є народний депутат Микола Княжицький.

 

Як відомо, з 1993 року у Львові щорічно проходить Форум видавців. 2013 року Форум видавців у Львові стане ювілейним.

 

«Наразі Форум видавців проходить за підтримки міністерства культури Польщі. Це соромно, що найбільший форум видавців в Україні проходить без державної підтримки», - зазначив у коментарі «Детектор медіа» Микола Княжицький.

 

Автор постанови пропонує, щоб Верховна Рада ухвалила відповідну постанову, враховуючи, що Форум видавців у Львові є загальнонаціональним заходом для популяризації української книги та сприяння розвитку видавничої справи, з широким залученням вітчизняних та зарубіжних учасників, та його значення для розвитку культурної та освітньої сфери.

 

Відповідно до проекту документу, Верховна Рада повинна буде рекомендувати Кабінету Міністрів: у двотижневий термін з дня прийняття постанови утворити оргкомітет з підготовки та проведення ювілейного 20-го Форуму видавців у Львові; у двотижневий термін після утворення зазначеного оргкомітету розробити та затвердити програму проведення ювілейного Форуму; вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення заходів програми.

 

Згідно з проектом постанови, Держкомтелерадіо має долучитись до організації та проведення ювілейного 20-го Форуму видавців у Львові та забезпечити висвітлення в ЗМІ заходів, що відбудуться в рамках його проведення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18487
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду