В Києві відбудеться Другий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів

9 Квітня 2013
15000
9 Квітня 2013
16:56

В Києві відбудеться Другий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів

15000
В Києві відбудеться Другий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів

З 24 по 28 квітня в Києві пройде Другий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (КМФКФ), на якому буде представлена панорама актуального короткометражного кіно з усіх континентів. Про це повідомляють організатори фестивалю.

 

За п'ять фестивальних днів українські глядачі матимуть змогу побачити на великому екрані близько 200 короткометражних фільмів. На розгляд відбіркової комісії було подано близько 1200 фільмів із понад 80-ти країн, з яких і формувалась програма фестивалю.

 

КМФКФ розвиває національну і міжнародну платформу короткометражних фільмів з метою відкрити нові форми і методи кіновиробництва в Україні та за кордоном. Фестиваль став міжнародним місцем зустрічі кіномитців та джерелом нових знань для професіоналів, студентів кіноіндустрії.

 

«Близько 200 стрічок, розділених в тематичні блоки, будуть продемонстровані під час фестивалю. Окрім конкурсної програми глядачі зможуть насолодитися великою кількістю поза конкурсних тематичних показів, ретроспектив та спеціальних проектів. Український короткий метр у цьому році під особливим прицілом: в рамках фестивалю буде широко представлене національне кіно надбання різних періодів та епох, починаючи від класики короткого метра і закінчуючи авангардними проектами. Під час фестивалю працюватиме міжнародне журі, яке і обере основних переможців фестивалю. Зважаючи на все більшу зацікавленість до короткого метру з боку глядачів, ми очікуємо, що цьогорічний фестиваль збере близько 14 000 шанувальників кіно», - говорить директор Київського фестивалю короткометражних фільмів Кирило Марікуца.

 

В рамках фестивалю діятиме кіношкола, в якій переважно закордонні кінематографісти будуть ділитися з українськими колегами своїм досвідом.

 

Основною локацією фестивалю стане арт-хаус кінотеатр «Кінопанорама». Паралельно в науково-розважальному комплексі «Atmosferа 360» йтиме вечірня програма фестивалю, в рамках якої демонструватиметься ряд спеціальних блоків. Кіношкола розмістилася в креативному просторі «Часопис».


Відслідковувати останні новини та події фестивалю можна на сайті www.kisff.org або в соціальних мережах (www.facebook.com/KyivISFF та vk.com/kisff).

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду