Путін заборонив російським ЗМІ писати про злочини проти неповнолітніх

8 Квітня 2013
8462
8 Квітня 2013
15:08

Путін заборонив російським ЗМІ писати про злочини проти неповнолітніх

8462
Путін заборонив російським ЗМІ писати про злочини проти неповнолітніх

Президент РФ Володимир Путін підписав поправки до закону про ЗМІ, які забороняють поширювати інформацію про неповнолітніх громадян, які стали жертвами злочинів. Про це повідомляється на офіційному інтернет-порталі правової інформації Росії.

 

Законом «О внесении изменений в отдельные законодательные акты РФ в части ограничения распространения информации о несовершеннолетних, пострадавших в результате противопровоправных действий (бездействия)» встановлюється заборона на розповсюдження в пресі та інтернеті інформації, яка може прямо або побічно вказувати на особистість постраждалих дітей або підлітків. Так, ЗМІ забороняється згадувати прізвища, імена, по-батькові, дати народження, місця проживання, місця навчання або роботи дитини та її батьків, а також публікувати їх фото-і відео зображення.

 

Виключення із цієї норми закону передбачено для випадків, коли публікація інформації про постраждалого неповнолітнього необхідна в інтересах розслідування злочинів.

 

За порушення закону передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу: для громадян сума штрафу складе від 3 до 5 тисяч рублів, для посадових осіб - від 30 до 50 тисяч, для юридичних осіб - від 400 тисяч до мільйона рублів з конфіскацією носія інформації.

 

Ініціаторами поправок виступили депутати російської Державної думи. Прихильники заборони вважають, що публікація відомостей про дітей, які стали жертвами злочинів, загрожує їм додаткової психологічною травмою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8462
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
4106 дн. тому
Хватит врать, Телекритика! Владимир Путин подписал закон, который ввел строгий запрет на распространение в СМИ сведений о несовершеннолетних, пострадавших от насилия. Теперь за публикацию данных, позволяющих установить личность детей, редакции будут штрафовать до 1 миллиона рублей.
cox
4106 дн. тому
Заголовок не соответствует сути. Зачем так делать?
LUPUS
4106 дн. тому
1+1 должны заклеймить Путина позором и нехорошими словами.Случись такое в Украине-ТСН сдохнут.И новенькая студия не поможет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду