Сайт WikiLeaks опублікував нові документи американської розвідки і дипслужби

8 Квітня 2013
7440
8 Квітня 2013
12:33

Сайт WikiLeaks опублікував нові документи американської розвідки і дипслужби

7440
Сайт WikiLeaks опублікував нові документи американської розвідки і дипслужби

Сайт WikiLeaks здійснив чергову акцію з оприлюднення засекречених документів. Про це повідомляє «Русская служба ВВС».

 

Сайт WikiLeaks опублікував понад 1,7 мільйона документів американської розвідки і дипслужби за 1973-1976 роки. Повідомляється, що частину роботи по збору цієї інформації здійснив особисто засновник ресурсу Джуліан Ассанж, перебуваючи в своєму притулку в посольстві Еквадору в Лондоні.

 

Ряд опублікованих у понеділок документів був адресований колишньому держсекретарю США Генрі Кіссінджеру або виходить від нього. На більшій частині з паперів стоїть відмітка «не для розповсюдження», а деякі раніше мали статус секретних.

 

На сайті WikiLeaks збірку цих документів названо «Публічною бібліотекою дипломатії США».

 

Ще в минулому грудні Джуліан Ассанж  заявив, що «його не залякати», і пообіцяв, що оприлюднить близько мільйона нових документів у 2013 році, які торкнуться «всіх країн світу».

 

У червні 2012 року він попросив політичний притулок в посольстві Еквадору, намагаючись уникнути екстрадиції до Швеції, де його звинувачують у злочинах сексуального характеру, які він заперечує. Джуліан Ассанж побоюється, що буде відправлений зі Швеції до США, де його може очікувати тюремний термін за публікацію секретних документів.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», надання засновнику сайту WikiLeaks притулку в лондонському посольстві Еквадору спричинило дипломатичне протистояння і викликало зливу суперечливих звинувачень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7440
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду