Томенко закликав опозицію ігнорувати участь у ток-шоу Савіка Шустера на «Інтері»

8 Квітня 2013
23792
8 Квітня 2013
11:33

Томенко закликав опозицію ігнорувати участь у ток-шоу Савіка Шустера на «Інтері»

23792
Томенко закликав опозицію ігнорувати участь у ток-шоу Савіка Шустера на «Інтері»

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко вважає, що ток-шоу Савіка Шустера режисує Адміністрація президента і запрошує туди «затверджену владою опозицію». Тому він закликав своїх колег по опозиції ігнорувати це шоу. Про це політик написав у своєму блозі на сайті «Корреспондент.net».

 

За його словами, сьогодні ситуація набула гіпертрофованого характеру.

 

«Найважливіше для неї інше - при обранні на ток-шоу представників опозиції, здебільшого під цю характеристику потрапляють політики "затвердженої" владою опозиції, або ображені всередині опозиції, або ті люди, яких, м'яко кажучи, дуже важко назвати опозицією. З арифметичної точки зору все виглядає більш-менш збалансовано. Оцієї незбагненної і невідомо ким визначеної «опозиції» кількісно нібито багато... Але осад після таких програм - подальша деморалізація суспільства і невіра в те, що опозиція здатна змінити владу і життя на краще», - вважає народний депутат.

 

Тому, на його думку, вихід дуже простий - ігнорувати участь у таких ток-шоу і зробити все, щоб програми за режисурою Адміністрації президента і з виконавцями-заробітчанами з інших країн перетворилося на ток-шоу політичних клоунів, яке б ніхто не дивився.

 

«Тому я вкотре пропоную представникам реальної опозиції ігнорувати участь у таких політичних шоу, не підіграючи владі і не жаліючись на них», - наголошує Микола Томенко.

 

«Я вже не один рік і за попередньої, і за теперішньої влади говорив: якщо ми поважаємо власну країну, українських журналістів, то ми не можемо допускати, щоб ключові політичні програми (а тепер виглядає, що, фактично, єдине офіційно затверджене політичне ток-шоу) вели громадяни інших країн, а їх режисуру здійснювала Адміністрація президента», - зазначає один з лідерів «Батьківщини» Микола Томенко.

 

Голова комітету з питань свободи слова також зауважує, що «вже кілька років поспіль йде обговорення про проплачені або, точніше, проплачене політичне ток-шоу громадянина інших країн Савіка Шустера».

 

 «Всі жаліються на те, що воно повністю режисується, до речі, не українськими, а здебільшого російськими політтехнологами, що працюють в Адміністрації президента України. Нарікають на те, що там затверджуються списки учасників, списки тем, схеми маніпуляцій тощо. Але парадоксально, що ті політики, які активно таврують проплачене політичне шоу іноземних заробітчан та Адміністрації президента, радо ходять на ці ток-шоу і грають ролі другого плану в постановках влади», - зазначає пан Томенко.

 

Він нагадав, що ми вже маємо добрий досвід, коли напередодні Помаранчевої революції громадські організації провели серйозну акцію «Переключи канал» з пропозицією не дивитися заангажовані канали і відцензуровані телепрограми. «Ефект був очевидний. Думаю, треба використати цей досвід і зараз почати з "найзнаменитішого ток-шоу", де ступінь маніпуляцій вже зашкалює», - зазначає Микола Томенко.

 

«Детектор медіа» звернулася із запитом до прес-служби телеканалу «Інтер» з проханням прокоментувати заяву Миколи Томенка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23792
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег Шустов
4001 дн. тому
комент "Томенко прав" не имеет никакого отношения к ситуации с Ляшко. Разве что в том смысле, что регионалы (а не оппзиционеры) послушали совета Томенко. да и то: он советовал не ходить вообще, а они ушли с эфира, что далеко не одно и то же. Вообще совет Томенко не ходить на провокационные эфиры можно расширить: не ходите на митинги (там тоже возможны провокации), не ходите в Раду (там дерутся) и т.д. "Томенко прав" в том смысле, что если сунуть голову в песок - тогда действительно все будет ОК.
Олег Смирнов
4001 дн. тому
Томенко оказался прав. На шоу Шустера 12.04.13 гостям пришлось уйти из-за скандала, учинённого Ляшко и Бузины. Очевидно, что Шустер приглашает Ляшко лишь для поднятия рейтинга передачи, а Бузина должен был сыграть роль катализатора скандала, как это было однажды с Киселёвым (Бузина vs Поярков). Но Шустер просчитался. На такой позор он явно не рассчитывал. Чистый непрофессионализм. Теперь важно только, чтобы демократически настроенные политики полностью проигнорировали все дальнейшие передачи Шустера, чтобы он варился в одном соку с партией регионов. Надо выдержать и избежать соблазна возвращения на передачу! Только так можно вынудить телебоссов делать не шоу для "пипла", а полноценную качественную политическую передачу. Шустеровщина должна отмереть как класс, и сам Шустер - уйти с миром. А сделать это можно только бойкотом передачи. Шустер на передаче заявил, что претензия Томенко к нему - как к иностранцу, что он - гражданин Италии. Замечательно! Если он такой большой специалист, может с успехом там устроиться на телевидение. Только не забыть рассказать при этом, что с ним сталось в Украине.
ДЦ
4004 дн. тому
Шустер маніпулятор. Треба або перегравати його, або створювати кращу, ніж у нього, передачу. Томенко не спроможний ні на те, ні на інше. Бойкот - це хіба варіант інформаційної протидії? Це поза страуса. Згадується анекдотичний випадок, коли Томенко хотів заборонити Кубанському хору співати "Ще не вмерла Україна". Гімн співає хто як може, і думки своє висловлює кожен як уміє. Стуляти пельку іншому - цензура, затуляти рота своїм друзям - як мінімум нерозумно.
спраглий
4005 дн. тому
Це ток-шоу давно вже смердить. Продажний Шавік просто косить капусту і при цьому підігрує владі, щоб його не прогнали. А мене взагалі дивує, як можуть українські інтелектуали погоджуватися на таке приниження, коли з ними на українському телебаченні розмовляють російською? Чому Шавік, маючи здібності до мов, принципово не переходить на українську і це нікого не обурює?
Дидюк
4006 дн. тому
ще б закликав ігнорувати олігархічні проянуковськіі ЗМІ - взагалі б лишилося опозиції тільки трохи в інтернеті. Наші політики-селюки, як Томенко, не вміють думати навіть на хід наперед, тому й програють. Хоча... Сам Томенко завжди у виграші - при посадах, при респекті. Може, тому, що він об"єктивно підіграє ПР, як і в цьому конкретному випадку?
АРИФМЕТИКА
4007 дн. тому
Найцікавіше в програмі Шустера-слідкувати за колом в лівій нижній частині кадра.В ньому відображають відсотки підтримки виступаючого.В останній передачі редактура його панічно вимкнула , коли відсотки Бондаренко скотились до 16.А у опозиції стабільно 75-90.Народ не обдуриш режисурою з Банкової.
Мишко
4007 дн. тому
ще Томенкові треба відмовитися купувати речі, зроблені іноземцями - одяг, машини, побутову техніку. Ходитиме голий пішки. Чому "журналіст" Томенко чи його колеги ніяк не спроможуться зробити передачу, подібну до Шустера? Відповідь проста: не вистачає клепки надавати глядачам більш якісні, ніж Шустер, інформаційні послуги. От і демонструє герой-афганець Томенко свій ідиотизм під виглядом "патріотизму"
Гоша
4007 дн. тому
Мойша, чого ти "примахався" до людини із цими Гринджолами. Знаєш коли це було і при яких обставинах. А при нинішніх Томенко цілком має рацію. Це що робиться на "Інтері"... Загалом, Томенко завжди тримався молодчиною, розумний, порядний. Таких би депутатів побільше, то й ВР була б парламентом, а не гидотником...
Юрій
4007 дн. тому
Більше того, хто може переконати у тому, що відповіді аудиторії є репрезентативом? А питання не сформованіу спосіб передбачений для навмисного керування суспільною свідомістю?
олекса
4007 дн. тому
Воно не зовсім так як пише Томенко, підтримка опозиції завжди більша чим у влади,але основний мотив передачі- збільшення невіри у сили опозиції- названий вірно! І ще одне але: Більш ніде подивитись таку емоційну виставу! Як тільки О.Бондаренко чи І.Богословська виходять до мікрофона то аудиторія завмирає в передчутті апокаліпсиса!Ох же і гарячі жіночки!
Мойша
4007 дн. тому
Пора ответить этому политику за Гренджолы!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду