Оголошеного у розшук за шахрайство українського журналіста в Росії визнають політичним біженцем

3 Квітня 2013
8417
3 Квітня 2013
17:24

Оголошеного у розшук за шахрайство українського журналіста в Росії визнають політичним біженцем

8417
Оголошеного у розшук за шахрайство українського журналіста в Росії визнають політичним біженцем

У Москві звільнили з СІЗО Валентина Халецького, який  був акредитований при МЗС Росії від української газети «Слов'янські новини», для оформлення статусу біженця за політичні переконання. Про це повідомив його адвокат  Василь Аксьонов, пише  УНІАН.

 

«За рішенням Генеральної прокуратури Росії Валентина Халецького звільнили. Зараз він оформляє статус біженця за політичні переконання, оскільки визнано, що його переслідування державою Україна політично мотивовано», - сказав адвокат.

 

За його словами, що Україна вимагала від Росії екстрадиції пан Халецького, оскільки він є автором розповсюдженої в інтернеті «Хартії возз'єднання народу Росії, України і Білорусі». Адвокат стверджує, що  Генеральна прокуратура Російської федерації відмовила Україні в його видачі.

 

Нагадаємо, 18 грудня у Москві  затримано оголошеного українським МВС в міжнародний розшук Валентина Халецького. Начальник управління зв'язків з громадськістю МВС України Володимир Поліщук повідомив «Детектор медіа», що міжнародний розшук було оголошено в межах кримінальної справи, порушеної 18 червня 2012 року за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) стосовно організованого злочинного угруповання, що діяло у фінансово-кредитній сфері у складі шести осіб. Серед них - колишній голова правління кредитної спілки «Тринадцята зарплатня» Валентин Халецький.

 

26 грудня 2012 року Московський міський суд відхилив касацію захисту на рішення Дорогоміловського районного суду Москви від 19 грудня про арешт Валентина Халецького, на 40 діб для підготовки документів для екстрадиції до України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8417
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду