Уряд створить нову держустанову для видавництва «Великої української енциклопедії»

1 Квітня 2013
17187
1 Квітня 2013
11:53

Уряд створить нову держустанову для видавництва «Великої української енциклопедії»

17187
При Держкомтелерадіо буде створено державну наукову установу - «Енциклопедичне видавництво»
Уряд створить нову держустанову для видавництва «Великої української енциклопедії»

Уряд затвердив план заходів із підготовки та видання впродовж 2013-2020 років «Великої української енциклопедії». Про це йдеться у постанові, що була ухвалена 27 березня на засіданні Кабміну на виконання указу Президента України, повідомляє «Урядовий портал».

 

Згідно з цим нормативно-правовим актом Національна академія наук працюватиме над розробкою концепції та словника енциклопедії, а Держкомтелерадіо сприятиме висвітленню у ЗМІ процесу її підготовки. Допомагатимуть Комітету будуть й інші центральні органи виконавчої влади, НАНУ, заклади культури та освіти.

 

«Окрім того розпорядження регламентує утворення державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво», яка реалізує ідею поєднання наукової та редакційно-видавничої діяльності як складових одного процесу в підготовці та випуску зазначеної енциклопедії та інших довідково-енциклопедичних видань», - йдеться на «Урядовому порталі».

 

Установа, яку планується створити на базі державного спеціалізованого видавництва «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана» та головної редакції «Зводу пам'яток історії та культури України», ввійде до сфери управління Держкомтелерадіо. Також упродовж року вирішуватиметься питання її розміщення в будинку по вул. Богдана Хмельницького, 51а.

 

Видатки на утримання наукової установи, а також на капітальний ремонт приміщення  фінансуватимуться із державного бюджету.

 

Нагадаємо,  2 січня 2013 року Президент України видав указ № 1 «Про Велику українську енциклопедію», відповідно до якого впродовж найближчих 7 років планується створити «Велику українську енциклопедію», метою якої стане систематизація і поширення наукових знань про внесок України у світову історію і культуру. Ним також передбачається розроблення плану заходів щодо реалізації цього видавничого проекту, а також реорганізація державного спеціалізованого видавництва «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана» в наукову установу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17187
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду