Причиною смерті Березовського стало повішення - британська поліція

Причиною смерті Березовського стало повішення - британська поліція

26 Березня 2013
7660
26 Березня 2013
09:56

Причиною смерті Березовського стало повішення - британська поліція

7660
Причиною смерті Березовського стало повішення - британська поліція
Причиною смерті Березовського стало повішення - британська поліція

Британська поліція оприлюднила результати розтину тіла Бориса Березовського. Дані дослідження стверджують, що смерть російського олігарха настала від причин, що відповідають повішенню. Про це повідомляє «Радио Свобода».

 

Поліція повідомила також про відсутність слідів боротьби біля місця, де було знайдено тіло. Результати токсикологічної експертизи та інших досліджень будуть відомі пізніше.

 

У понеділок, 25 березня, версію самогубства Бориса Березовського висунула його колишня дружина Галина після того, як на місці смерті був знайдений дивний для ванної кімнати предмет - шарф. Цієї версії також дотримувався адвокат олігарха Олександр Добровінський, що живе нині в Лондоні. Відкидали можливість самогубства друг сім'ї Березовських Дем'ян Кудрявцев і автор книги про Березовського Юлій Дубов.

 

Напередодні, 24 березня, британські правоохоронні органи заявили, що не виявили слідів сторонньої причетності до смерті 67-річного російського олігарха Бориса Березовського. Попередні висновки щодо смерті олігарха ґрунтувались на версії про природну смерть.

 

Поліція, зокрема, підтвердила те, що тіло олігарха було знайдено одним з його помічників у ванній кімнаті будинку поблизу Лондона. Лікар, який прибув за терміновим викликом, констатував смерть. 

 

Після підтвердження поліцією повідомлень про смерть Березовського, речник російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що два місяці тому опальний олігарх надіслав листа на ім'я російського президента. У ньому, як сказав пан Пєсков, Борис Березовський «просив вибачень у Путіна та звернувся з проханням отримати можливість повернутися на батьківщину».

 

Як стало відомо 24 березня  ввечері, Борис Березовський пішов із життя об 11-тій годині за лондонським часом. Його виявили у ванній. Як з`ясували журналісти «Коммерсанта.Ru», тіло олігарха без ознак життя о 17.18 за київським часом знайшов його охоронець.

 

Нагадаємо, першим про смерть Бориса Березовського повідомив його зять Єгор Шуппе на своїй сторінці у Facebook . 

 

Борис Березовський відомий як політичний опонент Володимира Путіна. В останні роки, за даними Forbes, бізнесмен переживав фінансову скруту.

 

За кілька годин до смерті Березовського із бізнесменом спілкувався журналіст Forbes. У своєму останньому інтерв`ю підприємець зізнався, що шкодує що поїхав із Росії і сказав, що втратив сенс життя. Журналіст вів розмову офрекордс і обіцяв Березовському, що не опублікує це інтерв`ю. Однак після 23 березня, коли бізнесмена не стало, змінив своє рішення.          

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7660
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду