Березовський помер природньою смертю і просив вибачення у Путіна?

25 Березня 2013
6398
25 Березня 2013
14:09

Березовський помер природньою смертю і просив вибачення у Путіна?

6398
Березовський помер природньою смертю і просив вибачення у Путіна?

Британські правоохоронні органи заявили, що не виявили слідів сторонньої причетності до смерті 67-річного російського олігарха Бориса Березовського. По це повідомляє «Німецька хвиля».

 

24 березня британська поліція  надала попередні висновки щодо смерті пана Березовського. Вони ґрунтуються на версії про природну смерть.

 

Поліція, зокрема, підтвердила те, що тіло олігарха було знайдено одним з його помічників у ванній кімнаті будинку в Ескоті, графство Беркшир, поблизу Лондона. Лікар, який прибув за терміновим викликом, констатував смерть. Відтак, на місці працювала бригада з радіаційного, біологічного та хімічного захисту. Одначе жодних небезпечних чи отруйних субстанцій експерти не виявили.

 

Однак при цьому поліція не може назвати причини смерті Бориса Березовського. «Було б хибним спекулювати на причинах смерті перед отриманням результатів розтину. Поки не маємо жодних доказів сторонньої причетності», - заявив старший інспектор поліції Кевін Браун.

 

Російський адвокат олігарха Олександр Добровінський розповів, що його підзахисний, останнім часом перебував у «жахливому стані», маючи великі борги. Серед іншого, за запитом російської генпрокуратури була заарештована розкішна яхта та вілла Березовського у Франції.

 

Після підтвердження поліцією повідомлень про смерть Березовського, речник російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що два місяці тому опальний олігарх надіслав листа на ім'я російського президента. У ньому, як сказав пан Пєсков, Борис Березовський «просив вибачень у Путіна та звернувся з проханням отримати можливість повернутися на батьківщину».

 

Прес-секретар російського президента не виключив, що за певних умов тіло Березовського може бути поховано в Росії, але закликав не поспішати з обговоренням цієї теми.

 

Як стало відомо 24 березня  ввечері, Борис Березовський пішов із життя об 11-тій годині за лондонським часом. Його виявили у ванній. Як з`ясували журналісти «Коммерсанта.Ru», тіло олігарха без ознак життя о 17:18 за київським часом знайшов його охоронець.

 

Нагадаємо, першим про смерть Бориса Березовського повідомив його зять Єгор Шуппе на своїй сторінці у Facebook . 

 

Борис Березовський відомий як політичний опонент Володимира Путіна. В останні роки, за даними Forbes, бізнесмен переживав фінансову скруту. 

 

За кілька годин до смерті Березовського із бізнесменом спілкувався журналіст Forbes. У своєму останньому інтерв`ю підприємець зізнався, що шкодує що поїхав із Росії і сказав, що втратив сенс життя. Журналіст вів розмову офрекордс і обіцяв Березовському, що не опублікує це інтерв`ю. Однак після 23 березня, коли бізнесмена не стало, змінив своє рішення.          

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6398
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду