Микола Томенко звинуватив Попова у використанні джинси у війні з Азаровим

18 Березня 2013
20221
18 Березня 2013
12:24

Микола Томенко звинуватив Попова у використанні джинси у війні з Азаровим

20221
Томенка цікавить, хто оплачує рекламні матеріали Попова у ЗМІ
Микола Томенко звинуватив Попова у використанні джинси у війні з Азаровим

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко розкритикував чиновників за використання бюджетних коштів для власного піару. Про це йдеться на його персональному сайті.

 

«За останній період я, як голова Комітету з питань свободи слова та інформації, неодноразово привертав увагу до ситуації, коли чиновники цинічно використовують бюджетні кошти для власного піару для роз'яснення своєї активної діяльності», - сказав Микола Томенко.

 

Він нагадав, що за офіційною інформацією Київської міської державної адміністрації (КМДА) у 2012 році на утримання засобів масової інформації  за статтею «Підтримка засобів масової інформації» було витрачено біля 15 мільйонів гривень. Крім того, за інформацією депутатів Київради, на більш як трьохтисячні спецвипуски газети «Вечірній Київ» було витрачено більше 30 мільйонів гривень, які взяли з пенсійної програми «Турбота».

 

«Насправді, ця величезна сума для бюджету Києва є мізерною порівняно з тим, скільки витрачається на так звану джинсу або «хитро приховану» рекламу «активної діяльності» нинішньої міської влади. При чому ці рекламні матеріали, які, звісна річ, не проплачуються з бюджету, проплачуються або братнім бізнесом, що співпрацює з київською владою, або в інший незрозумілий спосіб. Як виявляється, це вже не просто матеріали про те, як багато працюють в КМДА, а матеріали про «непримиренну опозиційну політичну діяльність» Олександра Попова», - зауважив Голова Комітету.

 

Так, розповів Микола Томенко, в сьогоднішньому номері газети «Сегодня» розміщений матеріал під назвою «Конфликт Попова с Азаровым продолжается?». Він вважає, що такі публікації - класична передвиборча джинса, де немає автора і розповідається, як «мужні борці команди Попова активно воюють за права киян з «ганебною і злочинною» владою Азарова».

 

«Для бабусь, які читатимуть цю газету, матеріал мусить зіграти важливу роль в розумінні того, що є людина, яка їх захищає. Більш посвячені люди зрозуміють суть, адже якщо подивитися на останню сторінку газети «Сегодня», то там, щоправда дуже малим шрифтом, який бабусі навряд чи прочитають, написано, що "ответственность за содержание рекламы несет рекламодатель", а в рубриці "Новости регионов", де опубліковано цей матеріал, інформація розміщується на правах реклами», - каже Микола Томенко.

 

За його словами, складається парадоксальна ситуація, коли Голова КМДА Попов на правах реклами, тобто за гроші, розміщує матеріал,  як він «воює» з Азаровим.

 

«Зрозуміло, що такі методи будуть використовуватися ще не один раз для того, щоб зберегтися і закріпитися  при владі і в контексті майбутньої виборчої кампанії. Тут я не аналізую моральність такого підходу, коли один із керівників Партії регіонів у місті Києві нібито критикує свого загальнонаціонального лідера по Партії регіонів, чи як підлеглий Попов воює з начальником Азаровим. Цікаво інше: хто оплачує такі серйозні кошти для того, щоб на правах реклами розміщувати такі матеріали?», - запитав голова Комітету.

 

Нагадаємо, Київрада на 2013 рік виділила на свої муніципальні ЗМІ понад 30 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20221
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду