Програма «Я так думаю» з Анною Безулик від 26.10.06 (Учасники – Юрій Бойко та Юлія Тимошенко)

9 Листопада 2006
2892
9 Листопада 2006
10:10

Програма «Я так думаю» з Анною Безулик від 26.10.06 (Учасники – Юрій Бойко та Юлія Тимошенко)

2892
Сьогодні ми спробуємо з’ясувати, скільки заплатить за газ кожен з нас і Україна в цілому.
Програма «Я так думаю» з Анною Безулик від 26.10.06 (Учасники – Юрій Бойко та Юлія Тимошенко)

ВЕДУЧА (Анна Безулик): Добрий вечір. Я вітаю…спасибі, я вітаю всіх глядачів каналів «1+1» та «1+1 Інтернешинал» в Україні, Канаді та США та Ізраїлі. В живому ефірі програма «Я так думаю». У вівторок 24 жовтня нам було повідомлено, що в 2007 році «РосУкрЕнерго» поставить «УкрГазЕнерго» не менш ніж 55 мільярдів кубів природного газу середньоазіатського походження за ціною 130 доларів за 1000 кубів. Сьогодні ми спробуємо з’ясувати, скільки в такому випадку заплатить за газ кожен з нас і Україна в цілому. Якщо буде 130 доларів – це буде вищий клас для нас. 130 доларів – це велика перемога української сторони і української дипломатії. Так думає український Кабмін. Юрій Анатолійович, проходьте сюди будь ласка. Вітаю вас.

Здраствуйте.

ВЕДУЧА: Його представляє Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України. «Уряд видає власний непрофесіоналізм за тріумф і заслуговує негайної відставки за повний безумовний провал на газових переговорах», а це заява опозиції. В нашій студії лідер парламентської опозиції України. Вітаю вас, Юлія Володимирівна, проходьте будь ласка. Юлія ТИМОШЕНКО. Експертні оцінки і запитання вам запропонують Євген КУШНАРЬОВ, народний депутат України, фракція Партії регіонів. Микола СИВУЛЬСЬКИЙ, народний депутат України, фракція блоку Юлії Тимошенко. Костянтин Бородин – керівник центру енергетичних досліджень і Володимир САПРИКІН, директор енергетичних програм центру Разумкова. Далі про ціни, дати і факти – Наталія Гичка.

КОР.: З 1993 року Україна платила за газ Росії 80 доларів за 1000 кубометрів згідно з міжурядовою угодою. Через 8 років іншою угодою між урядами було зафіксовано ціну 50 доларів. Увесь російський газ Україна отримувала як плату за транзит. Інші газові потреби задовольняли за рахунок власного видобутку і газу, купленого у Туркменістані. «Здешевлення досягнуто перш за все за рахунок того, що оператор постачання – компанія ITERA домовилася з «Газпромом» про пільгові тарифи на прокачування газу в Україну російською територією».  ITERA перестала бути оператором постачання газу наприкінці 2002 року. На початку 2003 її місце зайняла компанія «ЮралТрансГез», а з 1 січня 2005 року оператором транзиту стала «РосУкрЕнерго». З 2006 року Україна  платить за газ 95 доларів. 28 березня 2005 року після зустрічі голови правління «Газпрому» Олексія Міллера з міністром палива та енергетики України Іваном Плачковим і головою  правління «Нафтогазу» України Олексієм Івченком, «Газпромом» було заявлено про підтримку пропозицій української сторони перейти на оплату транзиту грошовими коштами і підняти тариф до європейського рівня. В свою чергу «Газпром» запропоновував Україні платити за газ за європейськими цінами. Діалог завершився україно-російським газовим протистоянням, припиненням постачання газу в Україну і суттєвим занепокоєнням європейських країн щодо експорту газу в Європу. Угода 4 січня між «Нафтогазом України», «Газпромом» і «РосУкрЕнерго» була підписана на 5 років, протягом яких фіксованою є ціна за транзит. Ціна ж 95 доларів за газ в Україну постачанням якого займається виключно «РосУкрЕнерго» була визначена лише на півроку. Два дні тому було повідомлено про те, що «УкрГазЕнерго» та «РосУкрЕнерго» підписали угоду про постачання в Україну газу по 130 доларів. За інформацією російського видання «Комерсант», власником якого є генеральний директор «Газпромінвесту» Алігер Усманов, натомість Україна пообіцяла Росії кілька поступок. «Найближчим часом провести загальнонаціональний референдум щодо НАТО, не чіпати російський флот, як передбачено угодою до 2017 року і можливо подовжити цю угоду. Гарантувати збереження співпраці з «РосУкрЕнерго», пообіцяти отримувати туркменський газ виключно через Росію і нарешті не змінювати фіксовані ставки транзиту російського газу». Представники, як українського, так і російського урядів існування будь-яких політичних домовленостей категорично заперечують.

ВЕДУЧА: Нагадаю, в ефірі «Я так думаю». Ми спробуємо відповісти на всі запитання, які у вас виникли під час перегляду цієї своєрідної антології українських газових пригод. Спочатку давайте з вас, Юрію Анатолійовичу. Під час виборчої кампанії блоку «Не так!», ми все  це пам’ятаємо, це ще весна цього року, спогади свіжі. Ви стверджували, що це не росіяни піднімають ціни, пам’ятаєте цей ролик славнозвісний, це ми не вміємо домовлятися. Більш того, я пам’ятаю, як року тому ви закликали позиватися до стокгольмського арбітражу за можливість підняття ціни до 95 доларів. Тоді вона була смертельною, ну, принаймні для хімічної промисловості, для них ви називали граничну цифру 87. Сьогодні цифра 130 є успіхом української газової дипломатії. Поясніть будь ласка цю арифметику.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Ну, мы действительно, я считаю, наше правительство в 2005 году сделали две серьезные ошибки. Первая – это когда в феврале исключили постановление Кабинета министров возможность экспортировать газ, за счет чего собственно за счет реэкспорта туркменского газа и прибыли от этой операции получали и удавалось держать цену на внутреннем рынке и соответственно и тарифы. Мы еще к этой теме вернемся. А второе, что вот принципиально, что было показано в вашем сюжете – это то, что когда предложили перейти от подписанных договоренностей, которые фиксировали на 5 лет и мы в общем-то, правительство Януковича их подписал в 2004 году, мы зафиксировали на 5 лет ставку транзита 1.09 и цену газа для коммунальной сферы 50 долларов в объеме 26 миллиардов кубов, вот это была вторая серьезная ошибка. А дальше уже по, так сказать, по спирали пошло и разрыв туркменского контракта, вернее, не платежи туркменам и вот эта злощастное соглашение от 4 січня. Там действительно была, на наш взгляд, допущена так же ошибка. Это если делается ставка, подписывается размер тарифной ставки на 5 лет, но надо было аналогично и подписать и цену на 5 лет, а не делать ее на полгода. Поэтому вот это вот, такой десбаланс, он как раз был губителен для нас и я считаю, что вот все эти ошибки, они привели к тому кризису и в общем-то к тому противостоянию, которое мы и видели этой зимой. И Европа была напугана и все.

ВЕДУЧА: Я зрозуміла, ви власне пояснюєте ситуацію, чому вона так склалася, але ви не звернули увагу на те, чому власне була такою риторика. От зараз Юлія Володимирівна звинувачує вас в тому, що 130 і 95, ви кажете, це все погані ціни насправді для України, правда? От для вас я хочу процитувати. Це директор центру газових досліджень Оксфордського університету, нібито людина нейтральна. Він заявив 24, коли була озвучена ціна: «Ціна на російський природний газ для України є фантастичною.  Стверджувати, що це погана угода можуть тільки ті, хто і далі вірить, що в сучасному світі Україна може і надалі купувати газ за абсолютно не ринковими, сміхотворними цінами, як це було кілька років тому». В мене таке відчуття, що ви помінялися ролями просто. У вас його не виникає, Юлія Володимирівна? Я зараз не про ситуацію, хоча це були закиди до вашого уряду, на це також треба реагувати, а я зараз про політичну риторику, яка використовується навколо газового питання.

Юлія ТИМОШЕНКО: Ну, на всяк випадок це не до нашого уряду були закиди, а до уряду Єханурова, тому що поки працював наш уряд ми не просто утримали всі ціни на газ, ми не просто стабілізували ситуацію, а ми підібралися вплотну до ліквідації компанії «РосУкрЕнерго», повивальною бабкою якою ви власне і є. Компанія «РосУкрЕнерго» з’явилася в 2004 році, освятили її ви, Кучма і Янукович. І спочатку роботи «РосУкрЕнерго» у нас почалися в державі всі проблеми з газом, тому що почали руйнуватися прямі угоди, довгострокові домовленості і власне мені здається, що багато чого суспільство просто зобов’язано знати про те, чого сьогодні у них тарифи на тепло, таки на газ, на світло, все, що сьогодні є наслідками, коли вся країна здає вам гроші, вам, тому що ви до «РосУкрЕнерго» маєте безпосереднє відношення.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Ну, вот я уже понял, что газ у нас вообще в стране стал политическим товаром и вот эти домашние заготовки относительно крестных отцов мы уже читали в «Фунтанете». Вот я вам скажу откровенно, мне абсолютно все равно, кого «Газпром» обозначит оператором и транзита, и продажи российского газа и среднеазиатского. Это здесь есть два принципиальных момента, которых Юлия Тимошенко умовчує, но которые принципиальные. Это первое, чтобы контракт был гарантирован в 55 миллиардов, то есть, он со своей стороны…вот «РосУкрЕнерго», поскольку 50% «Газпрома», это достаточные гарантии, чтобы был ресурс обеспечения. А второе – это цена, она должна быть дешевле. Эти условия выполняются, а остальное все – это все политический товар и дальше, кто является крестным отцом, при чем мы сейчас работаем, насколько я понимаю в открытом эфире, на всю страну.

ВЕДУЧА: Прямий ефір, вас дивляться зараз.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Вот у меня предложение есть к Тимошенко, завтра там или через месяц принести контракт, который будет давать на 55 миллиардов гарантированного газа и цена пусть будет подписана не 130, а 129 – я буду первым лоббистом этого контракта и обещаю, что в правительстве буду выступать за то, чтобы разорвали договора с «РосУкрЕнерго» и заключили с этой фирмой.

Юлія ТИМОШЕНКО: Я абсолютно згідна з вами, тільки для того, щоб я це зробила ви будь ласка уступіть мені місце одночасно прем’єр-міністра, віце-прем'єра по паливно-енергетичному комплексу і ваше місце міністра палива та енергетичного комплексу.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: С удовольствием. За свое место я могу ответить, вот если вы принесете контракт, я вам свое место уступлю.

Юлія ТИМОШЕНКО: І тоді я можу вам гарантувати…

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Я за них не могу отвечать, а мое место ваше. Дайте мне контракт, хватит демагогии. Вот хватим нам иранского газа этого, когда возили ведрами сюда, вот как вы говорили. Хватит. Вот давайте, мы на всю страну с вами говорим – я вам уступаю свое место, если вы завтра покажете гарантированные 55 миллиардов в страну по 129 долларов.

Юлія ТИМОШЕНКО: Я просто хочу вам нагадати, що у нас контракти не аісти носять, а укладає уряд. Для цього потрібно керувати урядом і брати відповідальність на себе.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Абсолютно не согласен, Юлия Владимировна.

Юлія ТИМОШЕНКО: А я хочу вам задати зараз питання. Можна?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: У нас европейский принцип, у нас уже уряд не укладає контракти. У нас как в Австрии, как в Италии…

Юлія ТИМОШЕНКО:А укладає контракти хто завгодно.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Работаю хозяйствующие субъекты. Я вам просто приведу пример Италии, где компания «Иниз» с «Газпромом» работает так, как «РосУкрЕнерго», в Австрии работает по-моему «Фауз» с «Газпромом» и у нас задача правительства вообще обеспечить комфортные условия бизнесу, чтобы цена была ниже, вот то, что принципиально. Поэтому мое предложение остается в силе.

ВЕДУЧА: Будь ласка, Юлія Володимирівна.

Юлія ТИМОШЕНКО: В мене питання до вас. Я прошу, як вас по-батькові?

ВЕДУЧА: Юрій Анатолійович.

Юлія ТИМОШЕНКО: Юрій Анатолійович, скажіть будь ласка, компанія «РосУкрЕнерго» - це приватна компанія?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Понятия не имею.

Юлія ТИМОШЕНКО: Тобто ви не знаєте, так?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Нет.

Юлія ТИМОШЕНКО: Абсолютно. І ви абсолютно не розумієте, як вона утворилася і так далі.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Я вам сказал принципиальную позицию относительно компании «РосУкрЕнерго». Мне абсолютно все равно, кто эта компания.

Юлія ТИМОШЕНКО: Тобто ви не знаєте, так? Ну, вона приватна чи державна хоча б?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Мне абсолютно все равно, чья эта компания.

Юлія ТИМОШЕНКО: Ну, ви Україну повністю віддали «РосУкрЕнерго». Ви хоч знаєте, вона державна чи приватна? А?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Нет. Нет. Вот я вам приведу пример Австрии…

Юлія ТИМОШЕНКО: Ні, ви на питання дайте мені відповідь.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Я вам ответил уже. Для меня не принципиально.

Юлія ТИМОШЕНКО: Вона приватна або державна?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Для меня принципиально две вещи: чтобы контракт был на 55 миллиардов и цена была 130 долларов.

Юлія ТИМОШЕНКО: Тобто ви не знаєте, компанія приватна чи державна. Так?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Нет, я не знаю.

ВЕДУЧА: Відповідь – ні.

Юлія ТИМОШЕНКО: Тоді я б хотіла, враховуючи, що я людина педантична, я хотіла б пред’явити вам деякі документи. Я мала ці документи, як прем’єр-міністр і тому перший документ – це документ, який має і СБУ, і прокуратура. Це документ про рішення про засновництво «РосУкрЕнерго». Тут багато всяких питань, але зрозуміло з цього документу, він ось у мене є, тут всі рахунки, які практично були засновниками «РосУкрЕнерго».

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Чиї рахунки?

Юлія ТИМОШЕНКО:  Рахунки, які на Кіпрі розташовані, в Швейцарії.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Ну, чиї рахунки?

Юлія ТИМОШЕНКО: А я зараз скажу.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Назвіть вголос, чиї рахунки.

Юлія ТИМОШЕНКО: Можна я зараз скажу?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Пожалуйста.

Юлія ТИМОШЕНКО: Та безумовно, в мене всі документи один до  одного підкладені. Наступний документ – це протокол координаційного комітету створення «РосУкрЕнерго», де практично цей протокол писали дві компанії. Однак компанія носить назву «Центр газ», а друга, така еротична назва «ЕросГаз». Так еротична, це російська сторона, ну, тому що вони задоволення можливо отримують від того, що зараз робиться з Україною. А от «Центра Газ» - це другий засновник «РосУкрЕнерго». Так я вам хочу сказати, що в цьому протоколі координаційного комітету є чотири прізвища, які засновники…

ВЕДУЧА: І оці прізвища ми назвемо одразу після реклами.

Юлія ТИМОШЕНКО: А можна я назву все ж таки прізвища?

ВЕДУЧА: Одразу після реклами. Будь ласка. Вся країна буде чекати, повірте, ми повернемося. Прошу. Ви дивитесь «Я так думаю». Юлія Володимирівна…спасибі, спасибі. Я думаю, що таке саме напруження, як в аудиторії зараз відчувають наші глядачі. Я між іншим до того, що ви почали казати хочу нагадати, що 7 березня 2006 року ви сказали, була розповсюджена заява вашого блоку, що ви берете на себе особисто зобов’язання розслідувати, хто є засновниками «РосУкрЕнерго», якщо уряд, ішлося про уряд Єханурова тоді, виявився не спроможним це зробити. І ви обіцяли нам буквально 4 хвилини тому назвати прізвища. Прошу прізвища і я думаю, що документи ми зможемо передати Юрію Анатолійовичу.

Юлія ТИМОШЕНКО: Безумовно.

ВЕДУЧА: Прошу.

Юлія ТИМОШЕНКО: Ну, в нього є, це його документи. Ну, насправді я хочу сказати, що дійсно ми, ну, в момент відсутності силових структур в Україні. їх немає нажаль, вони тільки імітують свою роботу, а насправді не працюють. Ми провели розслідування і тому перший протокол загальний, другий протокол координаційної комітет створення «РосУкрЕнерго». Дві компанії заснували, я повторюю – «ЕроксГаз» від Росії і там є чотири уповноважені особи, які практично займалися цим питанням.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Где в «Эросе» или где?

Юлія ТИМОШЕНКО: В «Еросі».

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: В «Эросе» четыре? 

Юлія ТИМОШЕНКО: «ЕросГаз», так чотири.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Так, я где в «Эросе» или где?

Юлія ТИМОШЕНКО: Один з них – це Комаров, заступник керівника «Газпрому», другий Акімов, председатель «Газпромбанка» Росії, третій – це Медведєв, це однофамілець зам голови РАУ «Газпром» і Разянов, зав голови РАУ «Газпром», тобто уповноважені з російської сторони.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Так це в російській.

Юлія ТИМОШЕНКО: А з української сторони «Центра Газ». Отам уповноважені також 4 людини: ви, шановний пане Бойко, ваш найближчий соратник і заступник по НАК «Нафтогазу» це Воронін і далі дві людини – Потипочуйченко і Пальченко, там Добчинський і Бобчинський Путчик і ще тут один Шелтон Джонс, такі прізвища цікаві. Цей протокол оформлений, він тут з підписами, з усіма речами і коли ви кажете, що вам не відомо, що таке «РосУкрЕнерго», я вам скажу, що це приватна компанія і ця приватна компанія власне створювалася посадовцем Юрієм Бойко, а в усіх нормальних і цивілізованих країнах, коли на державній посаді людина створює приватне підприємство на державних обігах, це називається корупцією. Я вам документик передаю, в мене ксерокопія є.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Юлия Владимировна, вы можете не передавать, потому что сенсации не получите.

ВЕДУЧА: Юлія Володимирівна, я передам все ж таки, але про це насправді були публікації і видання  «Дзеркало тижня» здається публікувало цей матеріал, але їх треба прокоментувати ці матеріали.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Нет, сенсации не получится по одной причине, потому что коалиционный комитет и основатели – это два разные вещи.

Юлія ТИМОШЕНКО: Так ви ж кажете, що ви не знали про «РосУкрЕнерго».

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Нет, я действительно не знаю, кто засновник его. Коалиционный комитет, он продолжался дальше и в числе те же чиновники были, но это две разные вещи.

Юлія ТИМОШЕНКО: Засновник «ЦентраЕнерго» і ви там від «Центра Енерго» представляли абсолютно всі інтереси.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Нет. Коалиционный комитет представлял от «Газпрома» те фамилии, которые были в эротической части. А в «Центре Газе» был «Нефтегаз Украины».

Юлія ТИМОШЕНКО: Ви не спростовуєте наявність цього координаційного комітету?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Координационный комитет? Да, я считаю, что после это координационный комитет и должен существовать и дальше.

Юлія ТИМОШЕНКО: Я думаю, для думаючих глядачів є очевидні речі, що якщо людина 5 хвилин тому говорить, що вона не знає взагалі, що це «РосУкрЕнерго» і з чим його їдять і хто його заснував…

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Засновника не знаю.

Юлія ТИМОШЕНКО: А потім є уповноваженим від одного із засновників «РосУкрЕнерго» від української сторони, то будь-яка розумна людина може зробити висновки. Шановні друзі, із цієї країни вже немає що грабувати. Там вже немає, що брати, там вже нічого не залишилося. Ви вже просто трошечки совість майте. Наступний документ, який я вам передам...

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Вот давайте, давайте я все таки прокомментирую координационный комитет, поскольку действительно тема жила и основатель, и координационный комитет действительно две разные вещи и то, что те лица, которые вы назвали составные «Газпрома», они тоже никакого отношения к эротической части не имеют.

Юлія ТИМОШЕНКО: Але представляють в координаційному комітеті по створенню «РосУкрЕнерго».

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Они представляют «Газпром», а мы представляли «Нефтегаз Украины».

Юлія ТИМОШЕНКО: Почитайте протокол, там написано, що вони «ЕросГаз» представляють.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Ну, то что написано по «ЭросГазу» понятно. Мы уже поняли, что они эротическую часть представляют. А что касается «РосУкрЕнерго», еще раз хочу вам тезис сказать и повторить предложение. Нам все равно, кого «Газпром» обязал поставлять на Украину. Для нас есть два принципиальных момента. Первое – это цена и второе – объем.

ВЕДУЧА: Юрій Анатолійович, там є ще один принциповий момент. Вибачте Юлія Володимирівна. За цією нестиковкою насправді вже рік стежить вся країна, тому що коли власне почалися можливі різні політичні скандали, після угоди 4 січня. Якщо ви пам’ятаєте, президент нашої країни сказав, що на «РосУкрЕнерго» наполягала російська сторона, а президент Путін сказав, що «РосУкрЕнерго» назвали українці. Ви зараз вже вдруге впродовж програми, я на це звернули увагу ще в першій частині нашої розмови, кажете – призначив «Газпром», мені байдуже, кого призначив «Газпром». Дійсно призначив «Газпром»?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Дійсно. Договор по транзиту среднеазиатского газа компания «РосУкрЕнерго», оператор этой компании отдал «Газпрому». Другого варианта нет.

ВЕДУЧА: І вони наполягали на цьому?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Они предложили как оператор.

ВЕДУЧА: Запропонували  чи наполягали?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Нет.

ВЕДУЧИЙ: Категорично і упорно.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Нет, предложили как операторы, предложили условия, которые устраивают нашу страну.

ВЕДУЧА: Ви звернули ті умови, які ми називали в сюжеті. Між іншим, як ви вважаєте, це випадково, що в газеті «Комерсант», яка належить пану Османову, нагадаю, генеральному директору «Газпромінвесту» з’явилася ця інформація якраз напередодні візиту Михайла Фрадкова в Україну, який нібито повинен був озвучити ціну на газ? Це випадково?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Я считаю, что это была неудачная попытка давления на украинскую сторону по повышению цен на газ, но эта попытка была неудачная.

ВЕДУЧА: Там було декілька умов. Дві з них політичні, на це звернула увагу вся країна, ідеться про Чорноморський флот і НАТО, але були економічні, їх можна назвати економічними, хоча там є і певна політика. 5 років співробітництва з «РосУкрЕнерго», фіксована ставка на транзит і ексклюзивне право для «РосУкрЕнерго» на постачання.

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Ну, это не правильно. Значит, у нас угода 24 січня и так предполагала ставку транзита и эксклюзивного поставщика от «РосУкрЕнерго». Она и так была зафиксирована и поэтому дополнительно какие-то инсинуации в прессе, они были не нужны.

ВЕДУЧА: Будь ласка, прошу, продовжуйте Юлія Володимирівна.

Юлія ТИМОШЕНКО: Я враховуючи, що я виконую чомусь функцію силових структур  України, я хочу продемонструвати ще один документ. Це називається «Банкінг-груп». Це банківська група, яка обслуговує «РосУкрЕнерго» повністю, яка свідчить про те, що це засновники, як українці, так і росіяни і що це саме ви, Кучма, Янукович стоять за «РосУкрЕнерго».

ВЕДУЧА: Хвилинку, ви називаєте прізвища засновників, Юлія Володимирівна?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Понимаете, я не могу комментировать.

Юлія ТИМОШЕНКО: Я передаю банківську структуру, яка вас обслуговує.

ВЕДУЧА: Це прізвища засновників?

Юрій БОЙКО, міністр палива та енергетики України: Так вы отдайте в силовые структуры. У вас же экс-керівник СБУ, він ваш соратник.

Юлія ТИМОШЕНКО: В які, а ну ка, в які силові структури?

ВЕДУЧА: Ну, я тут прізвищ не бачу, я очевидно…передаю будь ласку.

Юрій БОЙКО, мініс

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2892
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду