Луканово посміхаючись: Бий свого Калашнікова, щоб хто боявся: свої чи чужі?

21 Липня 2006
2706
21 Липня 2006
11:21

Луканово посміхаючись: Бий свого Калашнікова, щоб хто боявся: свої чи чужі?

2706
При всьому своєму бажанні ніяк не можу сказати, що регіоналів тепер можна переплутати з „Нашою Україною” у боротьбі за свободу слова.
Луканово посміхаючись: Бий свого Калашнікова, щоб хто боявся: свої чи чужі?
Я хочу, але не можу. Не подумайте нічого такого. Я дуже хочу висловити цілковите задоволення від того, що Партія регіонів таки відреагувала належним чином на дії депутата із її лав Олега Калашнікова, який відлупцював оператора телеканалу СТБ Володимира Новосада і застосував фізичний вплив на журналістку Маргариту Ситник. Він також забрав у них касету, на якій була зафіксована його балачка з виборцями біля стін парламенту.  Але при всьому своєму бажанні ніяк не можу сказати, що регіоналів тепер можна переплутати з  „Нашою Україною” у боротьбі за свободу слова.

Певна річ, я читав, що лідер фракції і партії Віктор Янукович щоранку прокидається з тягарем на плечах, як про це повідомила його прес-секретарка і в той сам час депутатка Ганна Герман, і що він нарешті скинув цей тягар, прийнявши рішення про виключення Олега Калашнікова з фракції. Уявити собі, що шановний кандидат на посаду Прем`єр-міністра ухвалив таке рішення, а пацани з фракції перетерли це питання  і вирішили інакше  - найбуйніша фантазія не дозволить. Тому цілком логічним було наступне рішення президії Партії регіонів, згідно з яким Олега Калашнікова вилучили із фракційних лав і рекомендуватимуть з`їзду партії позбавити його партійного квитка. Таку позицію підтримав навіть Ринат Ахметов, якого не було на засіданні, але він передав свою згоду із подібним рішенням. А Віктор Янукович, мабуть, прокидається легко і невимушено як людина з чистою совістю.
Та журналісти, які підписали листа до Партії регіонів з вимогою покарати Калашнікова ( в тому числі і автор цих рядків), не повинні потирати руки від задоволення. Адже всі ці дії відбуваються на тлі однієї скромної події. А саме – вищезгаданий депутат ліг до лікарні з гіпертонічним кризом. І як би хто до нього не ставився, але зараз він хворий  - а сварити, та ще й публічно, хвору людину якось не прийнято в цивілізованих суспільствах. Цивілізовані, гуманні норми вимагають, щоб людина видужала і лише тоді вживати щодо нього заходів.

Хоча, може, керівництву партії відомо трохи більше про свого майже колишнього члена   і вони твердо впевнені, що він, як часто буває в подібних випадках, просто закосив під болящого, аби пересидіти непевний час під прикриттям людей у білих халатах. Тоді треба так і сказати громадськості. Без такого повідомлення все виглядає як піаркампанія: бий свого, щоб і свої і чужі боялися – навіть в лікарні дістанемо.

А якщо він таки справді хворий і його гіпертонічний криз, не дай Боже, переросте у інфаркт? Тоді на плечі Віктора Януковича знову ляже тягар? І як же він його зніматиме?

Юрій Луканов, для "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2706
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду