Луканово посміхаючись: А якби до пуза Калашнікова приставити „Калашникова”

13 Липня 2006
2405
13 Липня 2006
10:48

Луканово посміхаючись: А якби до пуза Калашнікова приставити „Калашникова”

2405
Оце сидів я і мріяв: а от якби журналісти взяли і оголосили табу на депутата Калашникова, щоб ним в засобах масової інформації навіть не пахло (на фото депутат Калашніков).
Луканово посміхаючись: А якби до пуза Калашнікова приставити „Калашникова”

Я знаю двох Калашникових. Один з них знаменитий і геніальний винахідник автоматичної зброї, яка уже десятиліттями залишається найпопулярнішою в світі. Інший Калашников на ім.`я Олег – аж ніяк не геніальний, але теж знаменитий  народний депутат України. Знаменитим він зробився раптово вчора. Прославився тим, що, не мудруючи лукаво, відібрав касету у оператора телеканалу СТБ Володимира Новосада, який знімав його  балачки з виборцями під Верховною Радою. При цьому його прихильники настукали оператору по голові. А журналістку Маргариту Ситник просто відтягли з місця події. Обранець народу заявив, що це провокація і він нічого такого не робив.

А я сидів собі біля телевізора і думав: ось якби винахід першого Калашникова та й приставити до  черева другого Калашникова, то він би нам умить всю правду розповів про те, для чого тендітна репортерка програми „Вікна” раптом вирішила заварити проти нього підступну провокацію. Не від злості я так думав і не від мстивості, а просто здалося мені, що іншого підходу цей захисник інтересів народу в парламенті не збагне.

Але ж ми люди інтелігентні, добрі і лагідні. Ми не дозволимо собі порушувати закон і застосовувати насилля. Ми підемо іншим шляхом. Телеканала СТБ вже звернувся до Партії регіонів, членом якої є Калашников, з вимогою провести внутрішнє розслідування. Можна не сумніватися, що ця партія докладе всіх зусиль і докопається до істини. Якою буде ця істина можна уявити вже зараз, адже відома речниця регіоналів Анна Герман вже оголосила, що найімовірніше це була провокація або непорозуміння. Хто кого „не порозумів” – можна здогадатися.

Також повідомлено, що юристи телеканалу подадуть позов до суду, адже перешкоджання виконанню журналістом його професійного обов`язку є порушенням закону. Подати вони, може, і подадуть, але чекатимуть дуже довго, поки суд цей позов розгляне. Адже Калашников захищений депутатською недоторканістю.

Оце сидів я і мріяв: а от якби журналісти взяли і оголосили табу на депутата Калашникова, щоб ним в засобах масової інформації навіть не пахло. Це було б ефективніше, ніж навіть автомат Калашникова біля пуза. І у нього, і у всіх інших політиків надовго відпала б охота боротися з провокаторами. Але, здається мені, що я можу тільки помріяти.

На фото - депутат фракції Партії Регіонів Олег Калашніков

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2405
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду