Андрій Шевченко: «Необхідно робити нові акценти»

22 Червня 2006
10021
22 Червня 2006
17:38

Андрій Шевченко: «Необхідно робити нові акценти»

10021
Парламентський комітет з питань свободи слова може очолити колишній віце-президент НТКУ та один з творців «5 каналу».
Андрій Шевченко: «Необхідно робити нові акценти»

Як повідомляла «Детектор медіа», згідно  розподілу посад між учасниками  створеної сьогодні парламентської коаліції місця голови Держкомтелерадіо та голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації відійшли до квоти Блоку Юлії Тимошенко. «ТК» поцікавилась у представників цієї політичної сили – чи існують вже в БЮТ узгоджені кандидатури на ці посади?

Як повідомив «Детектор медіа» народний депутат, член фракції БЮТ в парламенті Віталій Чепинога, кандидатури на місце голови Держкомтелерадіо, як і на інші керівні посади у структурах виконавчої влади, будуть обговорюватися на загальних зборах фракції в понеділок 26 червня. «На сьогоднішній день ми не визначились з кандидатами на жодну з посад у виконавчий владі, окрім прем’єр-міністра, яким буде Юлія Тимошенко», - сказав він.

Що стосується кандидата на голову парламентського Комітету з питань свободи слова, то, за словами депутата, від БЮТу ним може бути лише одна людина – Андрій Шевченко.

Водночас Віталій Чепінога зауважив, що майбутнє керівництва комітету ВР з питань свободи слова остаточно ще не розв’язане, оскільки «колеги по помаранчевій коаліції» пропонують віднести його до квоти опозиції.

Андрій Шевченко, відповідаючи на запитання «ТК» стосовно свого ймовірного головування в Комітеті відповів, що не береться стверджувати цього, оскільки вважає, що у фракції є кілька людей, які б могли його очолити.

Що стосується пріоритетів для народних депутатів в сфері ЗМІ, то, на думку Андрія Шевченка, ними повинні стати створення Суспільного мовлення (про це йдеться й у коаліційній угоді), роздержавлення преси, прозорість медіа-ринку. «Про все це, до речі, дуже детально  писала «Детектор медіа». Необхідно також удосконалювати законодавство про рекламу, а також діючий Закон про телебачення і радіомовлення», - сказав Андрій Шевченко. За словами депутата, на сьогодні вже зареєстровано Законопроект Миколи Томенка, що стосується рекламної сфери.

Загалом Андрій Шевченко вважає, що якщо раніше Комітет був форпостом свободи слова, то сьогодні настав час перейти «до формування самодостатнього професійного медіа-ринку в Україні». «Якщо раніше профільний Комітет був «останньою фортецею» для журналістів, то тепер необхідно зробити нові акценти. Необхідно рухатися вперед», - сказав Андрій Шевченко в коментарі «ТК».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10021
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду