Більше 1,5 млрд. злотих витратила TVP на реалізацію місії громадського мовлення

20 Березня 2006
16605
20 Березня 2006
12:55

Більше 1,5 млрд. злотих витратила TVP на реалізацію місії громадського мовлення

16605
Одну третю цієї квоти покрили надходження від абонементної плати, решту - надходження від реклами та спонсорів
Більше 1,5 млрд. злотих  витратила  TVP  на реалізацію місії громадського мовлення

Одну третю цієї квоти  покрили надходження від абонементної плати, решту - надходження від  реклами та спонсорів.

З власних надходжень профінансовано, між іншим, тематичний канал TVP Культура - говориться у звіті, опублікованому на Інтернет-сторінках TVP.

Згідно з положенням про радіомовлення та телебачення, місійні програми (примітка перекладача: маються на увазі програми громадського телебачення)  обіймають: інформацію, публіцистику, культуру, освіту, відпочинок та спорт.  Ці програми мають відзначатися плюралізмом, неупередженістю, виваженістю та незалежністю, а також інноваційністю, високою якістю та інтегральністю показу.

Як виникає зі звіту, грошові надходження від абонементів систематично зменшуються. Минулого року вони становили 504 млн. злотих, тоді як у 2004 році - понад 540 млн. злотих, у 2003 році - понад 560 млн. злотих, а у 2002 році - близько 580 млн. злотих.  Збільшенню надходжень від абонементної плати не покращили трансльовані від минулого року спотові реклами, які мали на меті просування оплати абонементів. 
 За даними TVP, від сплати абонементів   у Польщі  ухиляється   близько  60 % осіб, тоді як у країнах Західної  Європи - близько 10%.

У той же час збільшилися надходження від реклами та спонсорингу. Минулого року вони склали понад 1 млрд. 100 млн. злотих, що десь на 120 млн.  більше, ніж у 2004 році. 
Одним з найбільш витратних завдань [громадського] телебачення є утримання 16 місцевих відділень - витрати на підтримку їх діяльності у 2005 році становили 309 млн. злотих.

Серед коштів, виділених на виконання громадської місії наводяться наступні статті витрат:  TV Polonia - 44 млн. злотих , канал  TVP Культура  19,8 млн., постановка та трансляція театральних спектаклів -  13,7 млн. злотих, журналів, присвячених культурі - 86,7 млн. злотих,   журналів для селян  - 10,3  млн. злотих,   передач для дітей та молоді - 39,2  млн. злотих,   релігійних передач -  23,1  млн. злотих,   висвітлення засідань Сейму та Сенату - 3 млн. злотих, політичні програми, включно з  виборчими програмами -   34,5  млн. злотих, а також спортивні передачі -   100,7  млн. злотих.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Степаненко, спеціально для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16605
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду