Прес-клуб "Іду на Ви", канал "1+1", 13 березня 2006 року

14 Березня 2006
11180
14 Березня 2006
12:16

Прес-клуб "Іду на Ви", канал "1+1", 13 березня 2006 року

11180
Гість студії - лідер БЮТ Юлія Тимошенко
Прес-клуб "Іду на Ви", канал "1+1", 13 березня 2006 року

Прес-клуб "Іду на Ви", 13 березня 2006 року, канал "1+1"

Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Вітаємо усіх! Це – телевізійний прес-клуб «Іду на Ви». І сьогодні журналісти матимуть нагоду ставити запитання у цій студії Юлії Тимошенко. Юлія Володимирівна уже не перше у цій студії, і більш, ніж добре, знайома приблизно 99% наших глядачів, – робимо поправку на немовлят, яких... яким не дають дивитись телевізор, і не возять гуляти повз бігборди! Але з того часу, як Ви були тут, пані Юлія, останній раз, – 26 вересня, наскільки я пригадую, сталося чимало знакових речей, – знакових як для самого політика, так і для тих, хто за цим політиком спостерігає. І я гадаю, що в моїх колег є безліч питань до Вас! Зі свого боку ми сподіваємося, що спілкування буде в режимі діалогу, і сторони почують одна одну!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Вітаю Вас! Ви – в ефірі прес-клуб «Іду на Ви». Ще раз нагадаю, що в нашому ефірі дію заборони відносно агітації і контрагітації, і ми, як ведучі, зобов’язані припиняти агітацію чи контрагітацію, – агітацію за когось і контрагітацію проти когось. Хочу також сказати, – це дуже важлива для Вас інформація, – що інтерактивного опитування аж до виборів, принаймні до виборів, не буде! Чому? Ми встановили факти прямого фальсифікування інтерактивного опитування. Це ніяк не пов’язано з сьогоднішнім ефіром. От, ми не маємо права звинувачувати в цьому нашого телефонного оператора, але, погодьтеся, – дивно, коли з одного номеру дзвонять більш, ніж тисячу разів. І хоча нагадаю, що наше телефонне опитування ніколи не було репрезентативним, ми не хочемо, щоб Ви, шановні глядачі, були введені в оману, нехай навіть способом недобросовісної конкуренції! Це – така необхідна від мене ремарка, як ведучого. А тепер запитання до Вас, Юлія Володимирівна, до нашого шановного гостя! Добрий вечір!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Доброго вечора!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Десятого березня член вашої першої п’ятірки Микола Томенко персонально звинуватив діючого прем’єра Юрія Єханурова в тому, що коли він з 94-го по 97-ий рік був головою Фонду державного майна, він відповідав за проведення приватизації шляхом випуску майнових сертифікатів, які обернулися зубожінням народу. Питання дуже просте. Ви почали війну з Єхануровим? Чи Ви доручили робити це Томенку?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Ну, я думаю, що воювати нам абсолютно не про що! Власне Єхануров, Кінах, Руслана, які є членами першої п’ятірки партії «Наша Україна», насправді, не формують політику цієї партії. Політику формують шість людей, які власне за кулісами і повністю вирішують ці питання. Це є Безсмертний, Порошенко, Червоненко, Жванія, Мартиненко і Третьяков. І тому воювати з Єхануровим абсолютно недоцільно! Я нещодавно, до речі, прочитала в Інтернеті відповідь Єханурова, що він любить ліпити пельмені на швидкість. Я бажаю йому просто перемогти в усіх світових конкурсах по ліпленню пельменів на швидкість! А, все ж таки, справами формування уряду, я думаю, будуть займатись інші!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Юлія Володимирівна, але щось подібне я чув і у ваш бік! Зокрема, Петро Порошенко, коли був тут у нас на програмі розповідав про абсолютно зворушливі зустрічі, які нібито мав з Вами ще восени з метою налагодити діалог, і знайти точки дотику, щоб створити так звану помаранчеву коаліцію. От, і він нам розповідав приблизно таке... Я не дослівно передаю! ...Що він говорив з Вами, і бачив розуміння з вашого боку, окрилений він повертався до своїх, і тут в гру вступало ваше оточення, ваша так звана закуліса, якісь сірі кардинали, які до Вас приходили, і переконували Вас, що цього робити неможна! Йти на зближення ніяк неможна! Ніяк неможна йти на оці умови, які висуває там, скажімо, НСНУ! Скажіть нам, а хто у Вас... оцей політвиконком, чи як це назвати... ці сірі кардинали, які можуть прийти і переконати Вас змінити позицію!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Ви знаєте, у нас, насправді, сірих немає! У нас всі яскраві! Тому я думаю, що всі наші діалоги ідуть абсолютно відкрито! Але мені дуже часто задають питання, от, відносно ваших, скажімо, таких натяків, – а чому ж власне ця наша помаранчева команда розійшлась на дві частини! Це, до речі, стосується і Порошенка, і всіх інших! Задають питання, чому у Вас чвари, свари, склоки, або персональне протистояння. Я скажу, що абсолютно ніяких персональних протистоянь! Ми розійшлися в світоглядах, в баченнях, як реформувати Україну. Власне одна команда, частина помаранчевого табору, вона була за те, щоб знайти з усіма клановими родинами порозуміння, щоб всіх пробачити, амністувати, щоб практично звільнити від будь-якої відповідальності! В тому числі, не мати ніяких претензій до їх колишньої діяльності, пов’язаної з нечесним розбором державних стратегічних підприємств... Наша частина абсолютно іншу має концепцію, світогляд, і абсолютно по-іншому бачить реформування України!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Але хто такі люди, от власне кажучи, повертаючись до питання Лозового, які впливають на вашу точку зору? Хоч Ви кажете, що вони яскраві, но вони ж таки є!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Ну, я, якраз, хочу завершити, що наше бачення, що все мусить бути по закону, і закон мусить бути рівним для всіх! І я проти того, щоб нові клани помирилися зі старими! Я проти того, щоб була тіньова амністія тих, хто мусить відповідати по закону! І проти того, щоб наш народ знову опинився за бортом тіньових домовленостей нових і старих! І тому ми розійшлися в світоглядах, в баченнях, в системі реформування країни! І я не знаю, чи краще було би, якщо б, наприклад, у нас був би один список... Наприклад, на другому місті Тимошенко, на третьому Порошенко, на четвертому Турчинов, на п’ятому Червоненко, з Жванією там на шостому! Я вважаю, що абсолютно ми по різному бачимо наведення порядку...
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Юлія Володимирівна, так хто все-таки оці люди, які впливають на...
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: У нас є політрада блоку...
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Це Турчинов, це хто?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Це – багато людей...
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Турчинов? Томенко?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Турчинов, Томенко, Федорчук... Та я думаю, це і Олег Медведєв, наприклад, входить в нашу політраду. Входить і Полохало. Це нормальні абсолютно, віддані справі люди!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Запитання!
Тетяна КРЕМЕНЬ, журнал «Кореспондент»: Татьяна Кремень, журнал «Корреспондент». Юлия Владимировна, скажите, пожалуйста, а сумеет ли премьер Тимошенко сработаться с президентом Ющенко. Потому что опыт у Вас довольно такой негативный в таких ролях... Как Вы считаете?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Що Ви маєте на увазі, негативний?
Тетяна КРЕМЕНЬ, журнал «Кореспондент»: Я имею в виду, что во время, когда Вы уже были премьер-министром при президенте Ющенко, все закончилось не очень хорошо. То есть в итоге всех разогнали!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Ну, насправді, я не думаю, що все закінчилось погано! Тому що сьогодні по підсумкам 2005 року і президент, і Єхануров звітували тими досягненнями, можливо, єдиними і останніми, які зробив наш уряд! І тому...
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Але чи можлива співпраця?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: І тому нічого поганого там не було! Я думаю, якщо мінімізувати впливи цього ядра партії «Наша Україна» на президента, то я з великим задоволенням буду президенту втілювати принципи, які ми проголошували під час президентських виборів на всіх майданах України. Я хочу допомогти президенту! Тому що я бачу за президентом мільйони людей, яких і я загітувала голосувати за Ющенка! І тому я поділяю відповідальність! А поділяючи відповідальність, я хотіла б, щоб ми прибрали всі інтриги, і поновили діяльність саме, щоб люди відчули результат!
Тетяна КРЕМЕНЬ, журнал «Кореспондент»: Скажите, пожалуйста! Ну, если допустить такую ситуацию, что все-таки у Вас не получится такого взаимопонимания, то чем это закончится? Кто уйдет?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Знаєте, ну, от, мені дивно, чесно кажучи, коли кажуть, – знайдуть взаєморозуміння, не знайдуть взаєморозуміння! Я вважаю, що ми не на кухні комунальній! Ми державу сьогодні маємо, яка потребує реформування! Ми сьогодні маємо зобов’язання перед людьми! І тому не кухня, коли хтось з кимсь порозуміння не може знайти, а виключно робота і об’єднання національних інтересів і інтересів людей. І я знайду порозуміння на цю тему з президентом за будь-яких обставин!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Прошу!
Олег ВОЛОШИН, «Експерт Україна»: Олег ВОЛОШИН, журнал «Эксперт-Украина». Юлия Владимировна, вот Вы назвали среди ближайших соратников Олега Медведева, члена политсовета, и политолога известного. А он в одном из интервью сказал, для Тимошенко ситуация трагична! С одной стороны – Янукович, с другой стороны, приходится блокироваться с Порошенко! Вот Вы для все-таки решили, какое из двух зол для Вас меньше? И в новом парламенте, абсолютно очевидно, будет три ведущих политических силы, – Вы сами об этом неоднократно говорили.
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Не називаємо які! Так?
Олег ВОЛОШИН, «Експерт Україна»: Не називаємо які! Так! С кем, все-таки, с каким из двух зол Вы чувствуете более гармоничный союз и более гармоничную коалицию?
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Не називаємо, яке зло, крім того! Отже, з якими політичними силами Ви будете блокуватися? Де, які компроміси більші або менші?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Ну, я думаю, що прекрасне питання було! Я могла б всім Вам задати питання! Скажіть мені, з ким мені блокуватися, якщо з одного боку Янукович, а з іншого боку Порошенко! У мене є тільки один вихід, – брати 51 відсоток! І тоді все буде гаразд! Тому що всі ці невродливі компроміси, всі ці кулуарні домовленості , вони приводять, практично, до стояння на місті! Не дають дати суспільству те, що вони очікують! І коли люди кажуть...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Юлія Володимирівна!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Можна, я декілька хвилин скажу?
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Так, будь ласка!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Коли люди зараз втрачають надію, вони просто не можуть зрозуміти однієї річчі, що зараз ми мусимо вирішити одне питання, яке ми не вирішили за 15 років всіх політичних виборів разом! Це – прибрати клани від влади! Ми змінили чиновників, ми змінили президента, але, нажаль, ми не перемогли кучмізм! Ми не перемогли клановість і олігархію! І саме тому вони продовжують сьогодні керувати країною, і нам доведеться...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Юлія Володимирівна, вибачте заради Бога! Я хотів би...
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: ...Зробити другий ривок!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Ваше запитання! Прошу Ваше запитання! Я нагадаю, шановні журналісти, що це частина нашої...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Я хотів би запитати про одну річ... В’ячеслав, вибач! ...Яку я не можу зрозуміти, так само, як багато хто з людей! Буквально, сьогодні було опубліковане в «Бізнесі» ваше інтерв’ю, де Ви заявили приблизно наступне. Що після виборів, якщо буде потрібно формувати коаліцію, Ви готові відтягнути частину з «Нашої України». Вибачте! Про що йдеться? Як Ви це собі уявляєте? Я можу процитувати, що Ви збираєте здорові сили з фракції майбутньої «Нашої України» відтягнути до себе в коаліцію, тобто зруйнувати цю фракцію! Чи як? Я не розумію!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Я хочу ще раз сказати...  Це Ви занадто буквально щось там прочитали! Я прекрасно знаю свою позицію! Я знаю, що якщо мені знову доведеться з кимсь кооперуватися, це знову буде означати бар’єр на шляху права на наведення порядку в державі. Я два рази підходила до наведення порядку в державі, – один раз віце-прем’єр-міністром паливно-енергетичного комплексу, другий раз прем’єр-міністром. І обидва рази мене з цих посад прибирали саме об’єднання кланових груп. І тому я хочу сказати, що для мене, і власне для всіх людей, які очікують змін, потрібно...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Пані Юлія, я про інше питав!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Я хочу нагадати, що зараз питання блоку, який ми обговорюємо, це – відношення до уряду Єханурова, так! А не питання парламентських виборів і того, що буде після парламентських виборів! Це – претензії до урядової команди! Прошу ставити питання конкретно по цьому поводу!
Дмитро БОНДАРЕНКО, «Коммерсантъ-Украина»: «Комерсант-Україна», Дмитро БОНДАРЕНКО. Ви щойно багато говорили про клановість, з якою Ви збираєтесь боротися! Клановість, в якій Ви звинувачуєте «Нашу Україну»...
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Можна задати це питання в наступному блоці, чи ні?! Тому що зараз мова йде конкретно про ставлення до діючої влади!
Дмитро БОНДАРЕНКО, «Коммерсантъ-Украина»: Ну, це пов’язано!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Тоді поставте питання так, щоб це було пов’язано!
Дмитро БОНДАРЕНКО, «Коммерсантъ-Украина»: Юлія Володимирівна, Ви говорите про те, що Ви є опонентом «Нашої України». Але разом з тим, якщо подивитися на вашу команду, то в вашій команді відбувалися неодноразові зміни. Від Вас пішли партія «Собор», Степан Хмара. До Вас прийшли Губський, до Вас прийшла фракція Гапочки, до Вас прийшли багато інших людей, із Соціал-демократичної партії в тому числі.
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Запитання!
Дмитро БОНДАРЕНКО, «Коммерсантъ-Украина»: Скажіть, будь ласка! Зараз у вашій фракції лише 12 людей, які мають досвід опозиційної боротьби, вдвічі більше людей, які були з кучмістських фракцій. Чи не тому Ви зараз блокуєте всякі спроби поєднатися з іншими помаранчевими силами тому, що ваша фракція сама не є помаранчевою?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Ну, по-перше, я хочу нагадати Вам, якщо Ви самі не пам’ятаєте, що я не тільки не блокую об’єднання сил! А для того, щоб довести, що наша позиція є щирою, я в односторонньому порядку підписала коаліційну угоду, і сказала, – якщо чесні політичні сили, будь ласка, Ви можете також підписати цю угоду! І тому закид на мій бік абсолютно є недоречним! Але я вважаю, що блокуватися потрібно не навколо когось, а заради чогось! І якщо мене зблокують з Порошенко і Жванією, Червоненком і Мартиненком, то я хочу подивитися, як легко буде, практично, навести порядок в країні! Я думаю, нелегко!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Ви задоволені відповіддю?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Я думаю, це буде дуже важко зробити! А в моїй фракції, і в нашому блоці є тільки ті люди сьогодні, які поділяють наші цінності...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Ви задоволені відповіддю?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: ...Які поділяють наші цінності на сьогодні! Якщо вони не зможуть пройти той важкий шлях, який пройшли ми далі, то вони відійдуть від нас, як відходили від нас всі слабаки!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Колега, чи Ви...
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Ви задоволені відповіддю, – так чи ні?
Дмитро БОНДАРЕНКО, «Коммерсантъ-Украина»: Я задоволений відповіддю... А якщо Ви очікуєте від своєї команди, що вони від Вас будуть відходити, як Ви збираєтесь агітувати за свою команду, якщо Ви самі не впевнені в своїй команді?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Слухайте, дорогі мої! Навіть Ісуса Христа десять відсотків апостолів зрадило! Тому неможливо розраховувати, що всі люди будуть віддані справі! Це є еволюційний процес! Хтось зможе витримати боротьбу, хтось не зможе витримати боротьбу, але шанс потрібно дати всім, хто хоче боротися за Україну! Я ніхто не схибить в команді, яку я очолюю, поки я жива, і поки я на чолі цієї команди!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Юлія Володимирівна, ну, я гадаю, що ми вже невдовзі поговоримо про чистоту намірів, про можливість зради, який це буде відсоток, зокрема про те... Ви неодноразово стверджуєте, що «Наша Україна» набирає собі відсотків на виборах, критикуючи ваші особисті і дії БЮТу. Але ззовні, якийсь сторонній погляд, дає іншу картину, що саме опозиційні фракції, критикуючи, практично, кожен вчинок уряду, який є, так би мовити, нашеукраїнським, набирає на цьому свої політичні бали. І БЮТ тут теж не виняток! Про вашу позицію я хотів би почути після реклами!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Вітаю всіх, хто приєднався до нашої аудиторії! Це – телепрес-клуб «Іду на Ви». І сьогодні у нас в гостях Юлія ТИМОШЕНКО. А я нагадаю Юлії Володимирівні питання, яке я поставив перед рекламним блоком. Отже, Ви стверджували про те, що «Наша Україна» на критиці ваших особисто дій і дій цілого блоку набирає собі політичний рейтинг. На мою думку, і на думку багатьох моїх колег, є інша картина, коли саме опозиційні фракції за рахунок критики будь-яких дій уряду, чи НСНУ, набирають політичні бали собі. І БЮТ тут не виняток! Оскільки... йдеться навіть про елементарні речі, – такі, як... Там публікують список неправди, – Ви називаєте це явкою з повинною, наприклад! Скажіть, це відповідає дійсності! І навіщо тоді Ви це робите?
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Конкретизую питання! Що відповідає дійсності?
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Що БЮТ так само, як і інша реваншистська опозиція, як її називають, набирає бали за рахунок критики тих, хто є... чи розглядався, як потенційні партнери, при чому тотальній критиці?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Ну, по-перше, я проти будь-якого протистояння між силами, які були по одну сторону барикад! Я не поділяю ніяких цих, ну, знаєте, таких взаємних наїздів, якщо вони на рівні чорного піару. Але, з іншого боку, я вважаю, що потрібно припинити ділити політиків на помаранчевих і блакитних. Це просто потрібно припинити! І я хочу, щоб ні помаранчевий, ні блакитний колір, не прикривали або відвертих дурниць будь-якого політика чи чиновника, або відвертої корупції, або відвертих похибок!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Але є передвиборча ситуація! І Ви дуже добре повинні розуміти, яке враження справляє, коли Ви кажете про явку з повинною ваших візаві!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Слухайте! Кожна... кожна людина мусить відповідати за свої вчинки! І те, що сьогодні все суспільство бачить, що, ну, не те роблять багато чиновників! То за це потрібно і відповідати, і абсолютно чітко дати можливість назвати речі своїми іменами! Я, можна, Вам скажу таку одну річ! От, знаєте, приїхали до нас іноземні гості, подивилися, – і землі прекрасні, і поля прекрасні, і все прекрасне для того, щоб... І надра у нас заможні які! Але подивились, і кажуть... І людей глупих дуже мало в Україні, але ж як розставлені! Як розставлені! Тому я хочу, от зараз, підкреслити...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Пані Юлія, питання було дещо інше!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: ...Що ніхто не буде давати ніяких індульгенцій, – ні помаранчевим чиновникам, ні чиновникам будь-якого кольору, – якщо вони роблять щось в шкоду Україні!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Юлія Володимирівна, чекайте! Чи я Вас правильно зрозумів, щойно вимовлені Вами слова, коли Ви сказали... Справа в тому, що у нас тут вже була людина, яка позиціонувала себе, як місток між помаранчевими і блакитними.
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Я так не позиціоную себе!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: От... Але Ви тільки що сказали, щоб вже... ні... Як це? Ні Еліна, ні Іудея, – тобто ні блакитних, ні помаранчевих не повинно бути! Критикувати потрібно всіх порівну!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Коли люди до влади приходять!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Ваші...
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Да!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Вислови ваші, вислови ваших колег поки що ніяк не свідчать про те, що Ви критикуєте от всіх порівну! Переважно, на вістрі, під прицілом – конкретна владна команда! От, ну, про що це свідчить? Я так і не зрозумів! Поясніть!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Тому що для людей, які голосували за нас за всіх на останніх виборах, абсолютно не потрібно пояснювати, що, наприклад, Партія Регіонів Януковича, – це не партія, яка захищає другу російську мову державну, це не партія, яка захищає, скажімо, боротьбу проти НАТО, це не партія, яка захищає дружбу з Росією, а це є практично потужний один клан, який іде до влади. Нашим людям, які розуміють політику, це пояснювати не потрібно, і що клан, який стає одночасно владою в країні, ніколи в житті жодній людині добра не принесе! Тому що у нас в корпорації, яка прийде до влади, будуть Генеральна прокуратура, суди, Верховна Рада, уряд окремими департаментами великої кланово-кримінальної системи! І тому це не потрібно...
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Юлія Володимирівна, питання було відносно того, чи критикуєте Ви «Нашу Україну», чи Партію Регіонів?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Так я ж ось і хочу сказати, що для тих людей, які стояли по одну сторону барикад з нами, абсолютно не потрібно це розкладати на складові. А от влада, – влада, яка займає певну позицію, яка приймає певні рішення, – вона, безумовно, мусить бути відповідальна перед суспільством, в тому числі і перед опозицією!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Ваше запитання!
Римма ФІЛЬ, «Донецкие новости»: Вопрос с востока Украины, – как раз в тему!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Римма Фил, «Донецкие новости»
Римма ФІЛЬ, «Донецкие новости»: Да! Вы очень часто меняете свои пристрастия, да! И в декабре прошлого года Вы сделали мощнейший пиаровский ход на востоке Украины, когда появились в Донецке в прямом эфире в оранжевой футболке «Шахтера». Скажите, пожалуйста, Вы готовы одеть эту футболку сейчас, учитывая то, что Ринат Ахметов идет от Партии Регионов в политику?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: А можно спросить, в чем я часто меняю свои пристрастия? Вот, знаете, мне бы хотелось, чтобы Вы конкретнее были!
Римма ФІЛЬ, «Донецкие новости»: Да, конечно! Не секрет, что, практически, Вы привели Ющенко к власти, потом Вы... Вы знали, какая команда идет вслед за ним! Потом Вы критиковали эту команду! Потом Вы в одностороннем порядке, в принципе, подписали договор о... о единстве целей, который сейчас никто не подписал... Вот, меня интересует вопрос по отношению к другой стороне баррикад!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Угу! Ну, я скажу так! По-перше, те, що ми йшли однією командою, і те, що я підтримувала Ющенка, як і мільйони людей, щиро вірячи в те, що ми можемо прийти однією потужною командою, змести все те, що було брудом в політиці, поставити до відповідальності всіх, хто народжував корупцію, зради, злочини в політиці! Я вірила в це щиро! І звинуватити мене в тому, що я недопрацювала для того, щоб президент став президентом, неможна! Але, з іншого боку, саме тому, що я стільки зусиль доклала, я маю моральне право, якщо я бачу... Що люди, які приходять на посади, роблять щось не так, я маю моральне право сказати, де так вони роблять, а де вони помиляються!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Ви задоволені?
Римма ФІЛЬ, «Донецкие новости»: Вопрос о футболке!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Да! І можу сказати наступне ще, що випробування владою, навіть для симпатичних хлопців, які стояли під помаранчевими прапорами, це – найстрашніше випробування! І випробування владою, великими грошима, великими хабарами, далеко не всі проходять!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Юлія Володимирівна, питання було про футболку!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: І, нажаль, в новій команді це пройшли лічені люди!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Але питання було про футболку! Ви готові?
Римма ФІЛЬ, «Донецкие новости»: Вопрос о футболке был!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Да! Ну, безумовно! Ну що ж тут! Це було приємно! Тому що Донецьк дійсно боліє і хворіє за клуб «Шахтар»! Футболка помаранчевого кольору...
Римма ФІЛЬ, «Донецкие новости»: Под футболкой скрывается политический вопрос!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Футболка – помаранчевого кольору! І я думаю, що нічого страшного не буде, якщо я її ще не раз надіну!
Римма ФІЛЬ, «Донецкие новости»: Спасибо!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Ваше запитання, Вікторія!
Вікторія СЮМАР, Інститут масової інформації: Вікторія СЮМАР, Інститут масової інформації. Юлія Володимирівна, власне мене цікавить ваша оцінка цієї виборчої кампанії! Дуже багато людей сьогодні кажуть про те, що вибори перетворилися на суцільне змагання якихось реклам, якихось доволі примітивних гасел, на кшталт «Голосуй за когось», і все. Да! Чому команда, помаранчева команда, яка завела народ на революцію, на цих виборах через рік нічого не змогла запропонувати власне своєму народу змагання ідей якогось нового формату, змагання програм, наприклад, програм розвитку країни, такого іншого? Чому це відбувається?
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Ну, власне кажучи, питань, як я розумію, два! Чи запропонувала? І чому не змогла запропонувати? Так?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Я зрозуміла! Ви знаєте, мене теж, от, чесно, по-людські, дивує, коли я, наприклад, по трасі їду, і бачу на деревах велику кількість помаранчевих стрічок. При чому... От їхала, наприклад, до Канєва, сто п’ятдесят кілометрів від Києва всі дерева в помаранчевих стрічках. Я думаю, що, все ж таки, влада, вона має в руках бюджет, має всі важелі впливу, має все для того, щоб давати результат людям, а не в’язати помаранчеві стрічки. І тому мені здається, що все ж таки ще не вийшли з бою, а результат давати, – це є дуже важливим...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Але люди в Україні помітили так само дерева, пов’язані білими стрічками з маленькими такими стрічками!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Тому що ми... Тому що ми сьогодні не при владі...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Це ваша відповідь? Чи...
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Одна справа в’язати стрічки, а влада мусить давати результати!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Юлія Володимирівна, ну, Ви ж не твердите, що влада розвішує стрічки з свого бюджету!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Та не питання в тому, – з свого бюджету чи ні! А питання – що коли в руках у людей всі можливості дати результат, коли у політиків в руках влада, яка може дати сьогодні людині все, що потрібно людині, то навіщо ж присвячувати час тому, щоб в’язати стрічки, а краще дати результат просто. Ось і все!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Задоволені відповіддю? Наскільки я розумію, влада тут ні при чому!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: І, до речі, що стосується програм! От, я ще хочу зараз, користуючись нагодою, дати людям пораду. Перше, – не читайте програми партій!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Не читати?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Не читати! Друге, – не дивитися ніякі рекламні ролики! Третє, – не читати ніякі листівки! Тому що все це... Обіцянкам ще не вірте! Тому що все це сьогодні, – це просто маніпулювання свідомістю!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Прошу!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Потрібно зробити дві речі! Можна я, В’ячеслав, завершу хоча б речення?! Надо зробити дві речі! Перше, – вирішити головне завдання на парламентські вибори, – прибрати нарешті клани від влади! Це є головне питання цих виборів! А друге, – потрібно подивитися, що політики робили в своєму житті! А не що вони обіцяють зробити потім!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Зрозуміло! Прошу!
Вікторія СЮМАР, Інститут масової інформації: Юлія Володимирівна, просто невеличке уточнення! Власне кажучи, запитання стосувалося того, чому нових ідей не появилося. Тобто те, що Ви зараз говорите, насправді, воно було актуальним під час Помаранчевої революції. Це експлуатувалося тоді! Що нового на сьогодні потребує суспільство, з вашої точки зору? Чому цього немає?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Да, власне, багато чого мусить бути нового! В кожній сфері нашого життя непорядок! І в кожній сфері нашого життя потрібно приводити все до ладу! А приводити до ладу потрібно, використовуючи абсолютно нові погляди, абсолютно нові системи реформ. І ми до того готові!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: До речі...
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Но для цього потрібно десять таких програм, що розповісти про кожний сектор!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: До речі, Юлія Володимирівна! Може бути цікава реакція глядачів на те, що Ви сказали, – не дивитися телебачення, не дивитися ролики, не читати...
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Не телебачення... Не телебачення!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Ну, я вже так розширюю...
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: А не дивитися рекламні ролики, де політики виходять з шкіри, де вони там готують салат в посуду, борщі варять...
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Зрозуміло! Може, Ви продовжите...
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Краще дивитися, що зробив політик!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Може, Ви продовжите своє твердження, і скажете, що не читати і бігборди, – там, де написано «Вибори народного прем’єра»?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Я думаю, що це стосується всіх політичних партій! Краще дивитися, що було! А те, що це – вибори прем’єр-міністра, це – однозначно! Тому що європейський досвід, європейські традиції вже довели нам, що жодна партія ні в Німеччині, ні в Англії, ніколи б не виграла вибори, якщо б вона не показала обличчя свого кандидата на посаду прем’єр-міністра! І люди обирають не кота в мішку, а обирають реальну людину, яка буде керувати країною!
Ніна КУР’ЯТА, «ЛІГАБізнесІнформ»: Ніна КУР’ЯТА, Портал «Liga.net». Власне, Ви випередили моє запитання... У нас ніде не написано, що люди всенародно обирають прем’єра! Ми обираємо партії, ми обираємо певну ідеологію! Що дає Вам право на своїх бігбордах писати, що це – всенародні вибори прем’єра? І де гарантія, що людина, голосуючи за БЮТ, голосує за Юлію Тимошенко прем’єра? Дякую!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Абсолютно вірно! Справа в тому, що і в документах, в Конституції, в законах і Великої Британії, і Німеччини, також не написано, що вони там всенародно обирають прем’єра! Але для партії будь-якої це є просто приниження їхньої вартості, якщо вони йдуть на парламентські вибори, на парламентські вибори, які формують владу... А у нас в перший раз за 15 років, дійсно, виконавчу владу будуть формувати парламентські вибори! І не показують обличчя людини, прізвище людини, яка буде нести відповідальність перед суспільством від партії за формування виконавчої влади, уряду і за рішення, які вона буде приймати!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Юлія Володимирівна, між іншим, про прем’єрів! Тут уже не один з гостей, яких ми питали, як завжди, що вони... особливо тих, що збираються в якусь коаліцію, який би шматок пирогу для себе вони хотіли із цієї коаліції. Зокрема, чи хотіли б вони стати прем’єром, от... І всі вони, чесно дивлячись нам у вічі, казали: «Ну, що Ви! Про це ще рано говорити! Це питання переговорів після виборів!». Гріх не спитати про це Вас! Тобто Ви чітко для себе визначаєте прем’єрство, як єдину... єдиний можливий варіант, ну, утворення цієї коаліції і результату, який вона дасть... І що буде? Які будуть ваші дії, якщо раптом ваші потенційні партнери візьмуть Вас і обманять, чи спробують це зробити?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Ну, зради я вже не раз проходила! І не раз ці зради руйнували не мої шанси!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Але я питаю про те, що буде потім!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: А можна я скажу? Да? А руйнували шанси людей, які кожен раз ходять голосувати! Я втомилася вже підсаджувати чоловіків на певні посади, а потім дивитися, як все іде абсолютно не так, як планувалося людьми! І тому...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Я хотів би дізнатися, – Ви підете в опозицію, якщо Вам не запропонують прем’єрство, чи що?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Можна?! І тому...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Отак просто відповісте... Скажіть, – так чи ні!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Я так не можу відповісти, я хочу свою думку викласти!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Чому?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Ви мені дозволяєте? Дякую! Значить, я хочу сказати, що...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Я чекаю відповіді, насправді!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: ...Після конституційних змін у нас абсолютно змінилася ситуація. Президент країни не буде указами призначати міністрів, і знімати їх! Не буде указом призначати прем’єра і знімати його!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Так про це ми знаємо!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: І, практично, сьогоднішні вибори парламентські перетворилися, фактично, на другі президентські! І уявіть собі, якщо б люди йшли на президентські вибори, і казали: «Я не хочу бути президентом! Я відходжу на пів кроку, – хай хтось буде президентом!». Та ні! Я говорю про те, що я переконана, що у нашої політичної сили, і у мене особисто вистачить і мужності, і сили, і знань, і професійності, щоб розчистити ті Авгієві конюшні, які...
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Ну, тобто відповідь: «Так!».
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Можна хвилиночку?
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Відповідь «Так».
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: І том сьогодні...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Я зрозумів, що Ви хочете замінити «Нашу Україну» у Ющенка, чи як?
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Послухайте! Ну, Ви абсолютно не вмієте слухати!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Але я не можу почути у вашій відповіді того, що я хочу почути!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Якщо Ви дасте мені завершити, Ви почуєте!
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Будь ласка, але коротше, якщо можна!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Тому сьогодні наша політична сила чітко говорить, що ми маємо кандидатуру прем’єр-міністра, ми маємо команду. І ми абсолютно чітко це говоримо людям! Тому що ми беремо на себе відповідальність! І відповідальність наша в тому, що ми збираємося дати результат! І вже не раз його давали, коли були один раз на посадах, і другий! І тому ми не приховуємо, що без влади змінити суттєвішим чином ті ганебні традиції, які склалися в політиці України, в економіці України, неможливо!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Всіх цікавить, хто отримає більшість в новому парламенті! Всіх цікавить, навколо яких принципів сформується більшість! Під час свого прем’єрства, Ви заявляли, – це, здається мені, в квітні минулого року, – про три тисячі підприємств, які потрібно реприватизовувати... І додавали до цього, – по рішенню суду... Так! Це...
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Ну, я Вас дуже прошу!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Власне, на це питання прошу Вас відповісти після реклами!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Вітаю Вас! В ефірі – третій блок прес-клубу «Іду на Ви». І я нагадаю свою запитання... В ефірі у нас гість, – лідер однойменного блоку Юлія Володимирівна Тимошенко. І хочу нагадати своє запитання, яке я поставив перед рекламною паузою. Це стало, певною мірою, таким загальним місцем, – Так? – те, що говорять, – Тимошенко висловилася за приватизацію біля трьох тисяч підприємств. Ви при цьому завжди додавали: «За рішенням суду».
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Реприватизація!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Реприватизація! Так! Яка ваша позиція сьогоднішня по цьому питанню? Тому що тут нас дивиться дуже багато, в тому числі, підприємців! Їм потрібно знати вашу позицію відносно цієї теми!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Ну, по-перше, я в житті ніколи не називала цифру три тисячі стосовно реприватизації! По-друге, реприватизація може бути тільки там, де була приватизація! Якщо не було приватизації, а було просто розграбування народного майна, то там мусить сказати своє слово суд! Я не поділяю ніяких авантюристичних заяв будь-яких чиновників самого високого рангу, що ми закрили двері! Ми абсолютно звільняємо всіх від відповідальності! Або ми 20-25 візьмемо підприємств, а далі інші всі нас не цікавлять! Це – авантюра! Або ми вважаємо, що наша країна – це країна, фактично, без права, без суду... Якщо таке заявляємо! Або, якщо ми знаємо, що наша країна керується головним принципом верховенства права, то тоді потрібно взагалі чиновникам такі розмови не вести! Є суд! Є чесність/нечесність отримання права власності на підприємство! І якщо нечесно отримали, – будь ласка, поверніть державі! І коли говорять, що ми маємо оті десять родин, які, практично, сто відсотків нашого стратегічного державного майна розібрали по десяти родинам, то я хочу запитати, – а чому тоді...
Едуард ЛОЗОВИЙ, ведучий: Давайте передавати слово!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Юлія Володимирівна, давайте дамо слово Артему Шевченко!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: ...Родина Іванова, Сидорова, – з простих людей, – не опинилася біля Кучми в ту хвилину, коли ділили ці підприємства!
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Прошу, Артеме, будь ласка, питання!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Кумовьям, сватьям и зятьям!
Артем ШЕВЧЕНКО, ТСН, «Студія «1+1»: Юлія Володимирівна, можна я запитаю Вас! Ви часто кажете про клани! Я хочу запитати про людину, з якою це слово увійшло в політичний лексикон України! Зараз, коли проти Вас позакривали всі кримінальні справи по ЄЕСУ, коли Ви все повигравали в судах, коли Павло Іванович Лазаренко сьомий рік за кордоном, скажіть, будь ласка! Чи належно Україна оцінила роль цього політичного і державного діяча в своїй історії?
В’ячеслав ПІХОВШЕК, ведучий: Конкретизуй, будь ласка, що означає Україна, яка має належно оцінити!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Якого діяча?
Артем ШЕВЧЕНКО, ТСН, «Студія «1+1»: Павла Івановича Лазаренка! Чи вважаєте Ви, що він належно оцінений державою і суспільством, і тут в Україні, зараз? Дякую!
Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: Ну, я думаю, дії Павла Івановича може оцінювати тільки суд! Тому я тут абсолютно не радник, і не можу дати Вам абсолютно ніяких експертни

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11180
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду