Про Hаглядову раду Національної телекомпанії України

14 Грудня 2005
1276
14 Грудня 2005
14:03

Про Hаглядову раду Національної телекомпанії України

1276
Заява Інституту Медіа Права. 14 грудня 2005 року.
Про Hаглядову раду Національної телекомпанії України
У зв’язку з візитом Президента України до Національної телекомпанії України Інститут Медіа Права привертає увагу до проблеми управління НТКУ. Ми вважаємо ганебним той факт, що сьогодні наглядову раду Національної телекомпанії України очолює колишній віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник, а його заступником є колишній керівник Головного управління з питань інформаційної політики Адміністрації Президента України Сергій Васильєв.

Наприкінці жовтня цього року Президент України Віктор Ющенко призначав нового керівника Національної телекомпанії України. Цей процес був складний, у тому числі, через законодавчу невизначеність процедури призначення Президентів НТКУ. Тоді ж, Глава Секретаріату Президента України Олег Рибачук заявив, що це останнє призначення керівника телеканалу Президентом України і найближчим часом Кабінет Міністрів України має сформувати нову наглядову раду НТКУ, якій буде передано право призначати та звільняти Президента НТКУ. Ми з оптимізмом сприйняли таку заяву, однак, на жаль, до середини грудня нічого не зроблено.

Інститут Медіа Права закликає Президента України доручити Кабінету Міністрів України затвердити новий склад наглядової ради Національної телекомпанії України. Цей склад має бути сформований з осіб, які викликають довіру у суспільства та здатні відстоювати інтереси всього народу України. Ми також радимо доручити Кабінету Міністрів внести зміни до Статуту Національної телекомпанії України з метою розширення повноважень наглядової ради НТКУ в питаннях формування програмної політики телеканалу та призначення Президента НТКУ.

Нагадуємо читачам «ТК» склад і нині «діючої» Наглядової Ради НТКУ:

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 17 березня 2003 р. N 154-р

Київ

Про затвердження складу наглядової ради Національної телекомпанії України


1. Затвердити склад наглядової ради Національної телекомпанії України, що додається.

2. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету Міністрів України від 29 липня 2002 р. N 424 "Про затвердження наглядової ради Національної телекомпанії України".

Прем'єр-міністр України В. ЯНУКОВИЧ

Інд. 51

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням Кабінету Міністрів України

від 17 березня 2003 р. N 154-р

СКЛАД

Hаглядової ради Національної телекомпанії України




Інститут Медіа Права є громадською організацією, яка ставить за мету захист права на свободу слова та свободу інформації, сприяння вільному поширенню інформації та розвитку незалежних засобів масової інформації.

Адреса Інституту: м. Київ, вул. Ризька,15. тел. 458 44 39. www.medialaw.kiev.ua

Контактна особа: Шевченко Тарас, директор Інституту taras@medialaw.kiev.ua


"Усі матеріали з проблематики створення Суспільного мовлення в Україні та реформування державних ЗМІ „Детектор медіа” публікує за підтримки МФВ „Відродження”"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1276
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду