Примушення до спілкування

19 Лютого 2011
28581
19 Лютого 2011
10:20

Примушення до спілкування

28581
Сімферопольські журналісти організували флешмоб «Мер, говори!»
Примушення до спілкування

Учора, 18 лютого, виповнилося 100 днів відтоді, як міський голова кримської столиці Віктор Агеєв обійняв свою посаду. За три місяці діяльності він не зібрав жодної прес-конференції, постійно ігнорував більшість засобів масової інформації, які хотіли взяти інтерв’ю, не робив традиційних заходів після сесій міської ради та оперативно-господарських нарад у виконкомі. На жаль, свою увагу перша особа Сімферополя приділяла лише державній або комунальній пресі.

 

Представників ведучих ЗМІ вкрай дістала ситуація, коли їх не помічають. Навмисно чи ні - інше питання. Тому 18 лютого вони організували під міськрадою флешмоб «Мер, говори!». Понад два десятки кореспондентів кримських газет, інформагенцій та власкорів деяких центральних телеканалів зібралися, щоб висловити своє незадоволення інформаційною політикою й поведінкою пана Агеєва та прес-служби. Бо наразі журналісти не отримують відповіді на свої запитання, не спілкуються з головою, не отримують даних по рішеннях сесій Сімферопольської ради.

 

 

Учасники акції тримали в руках транспаранти «Джарти дав - дай і ти!», «Мені не потрібен немой!», «Агеєв, ти риба?», «Лікуємо медіафобію безкоштовно», «Журналісти хочуть чути», «Ти мовчиш, а ми не будемо!», але не вигукували жодного слова або гасла. Після «тихого» пікету було підписано звернення до міського голови, в якому працівники ЗМІ вимагають: провести найближчим часом прес-конференцію мера чи інтерв'ю з ним для всім охочих друкованих та електронних видань, телеканалів; встановити регулярний графік спілкування з пресою, проводити відкриту прес-конференцію мера хоча б раз на квартал; безперешкодно надавати журналістам коментарі відносно діяльності Агеєва і міськради; надавати акредитованим журналістам проекти рішень сесії (в друкованому або електронному виді), а також необхідні пояснення й коментарі.

 

 

 

До протестувальників вийшли помічник пана Агеєва та керівниця управління інформаційної політики Наталя Горкіна, які пояснили ситуацію, що склалася. Вони пообіцяли передати своєму шефові звернення, але зауважили: «Кожний міський голова вам скаже, що 100 днів - зовсім не строк для того, щоб привести до ладу місто - це господарство, це живий організм, який потребує заміни труб, дахів, системного підходу».

 

 

 

«Кожен із вас погодиться з тим, що в наш час за 100 днів не робиться навіть євроремонт квартири. Тому Віктор Миколайович Агеєв не вважає це ні святом, ні якоюсь датою. Мені здається, на своїй останній прес-конференції сказав прем'єр-міністр Криму Василь Джарти з приводу Агеєва, що йому потрібно оцінювати роботу, мабуть, через рік, - сказав прес-секретар мера Едуард Доля. - Щодо спілкування, я здивований тим, що ви або мало читаєте, або мало дивитесь телевізор: мера Агеєва в інформаційному просторі півострова більше, ніж будь-якого іншого кримського мера».

 

 

 

«Агеєв став віртуальним персонажем, як і Черновецький, - підкреслив у бесіді власкор Нового каналу Олег Крючков. - Ми можемо зробити простіше, як київські колеги: 23 лютого в Сімферополі приїжджає Микола Азаров, всі журналісти, які будуть перебувати на заходах за його участю, попросять повернути місту мера Агеєва, щоб ми його врешті-решт побачили».

 

 

 

«Зрозумійте правильно, якщо мер буде давати постійні коментарі за нашим журналістським бажанням, то він увесь день тільки й буде цим займатися, - гнув свою лінію Доля. - Так, екс-мер Бабенко встигав, тому ми й кажемо, що в місті сьогодні маємо те, що маємо - це про якість життя в місті».

 

Все ж таки порозуміння було знайдено, коли до учасників флешмобу підійшов заступник міського голови Олександр Овдієнко, які пообіцяв допомагати пресі, відповідати на всі питання, надавати будь-яку інформацію, сприяти проведенню мерської прес-конференції. Для більш детального пошуку компромісу пан Овдієнко запросив представників ЗМІ до себе в понеділок зранку, щоби за круглим столом вирішити нагальні питання взаємовідносин «місцева влада - засоби масової інформації».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олексій Лохвицький, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28581
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду