У четвер в Парламенті має розглядатися Закон про Суспільне мовлення

14 Червня 2005
1281
14 Червня 2005
16:25

У четвер в Парламенті має розглядатися Закон про Суспільне мовлення

1281
Коментар виконуючого обов’язки Голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Сергія Правденка.
У четвер в Парламенті має розглядатися Закон про Суспільне мовлення
16 червня у Верховній Раді має розглядатися проект Закону „Про внесення змін до Закону України „Про систему суспільного телебачення і радіомовлення України”. Про це „Детектор медіа” повідомив народний депутат, виконуючий обов’язки Голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Сергій Правденко.

„У четвер на порядку денному Верховної Ради під № 7404 зареєстрований проект Постанови ВР України «Про рекомендації парламентських слухань «Перспективи створення громадського телерадіомовлення в Україні» від 13 квітня 2005 року»... І далі під №7539 зареєстрований проект Закону „Про внесення змін до Закону України „Про систему суспільного телебачення і радіомовлення України”, - повідомив пан Правденко.

Співавторами закону, як уже повідомляла «ТК», є майже весь склад профільного комітету разом із президентом НТКУ Тарасом Стецьківим та головою Нацради Віталієм Шевченком, а це тим паче важливо, оскільки саме він був першим автором закону „Про суспільне мовлення” 1997 року. Також у розробці проекту брали участь експерти-представники громадських організацій.

«Враховуючи перспективи цифрового телебачення, невдовзі ми можемо мати не один канал суспільного мовлення, а декілька”, - зазначив Правденко.

Щодо того, що може стати на заваді прийняттю цього закону, виконуючий обов’язки Голови профільного Комітету Сергій Правденко підкреслив: „Нічого не повинно стати на заваді прийняттю цього закону, якщо у Верховній Раді все йтиме за планом. На заваді можуть стати лише акції, протести та блокування роботи депутатів. Я сподіваюся, що, принаймні, у першому читанні цей закон буде прийнятий. Якщо ми приймемо його й у другому читанні – це вже буде максимальний результат. Я думаю, що Президент підпише цей закон, бо Європа дуже хоче бачити СМ в Україні”.

Стосовно строків, у які буде прийнято закон остаточно, Правденко висловив сподівання: „Маю надію, що в четвер ми приймемо у першому, а у липні - у другому читанні. У цілому, максимальний строк, коли закон може бути прийнятий у другому читанні – це вересень. І у вересні його підпише Президент, і ми приступимо до формування Наглядової ради суспільних телебачення та радіомовлення. Наш комітет зробив усе можливе для цього. Постанова була зареєстрована 16 травня, а вже 23-го був зареєстрований проект Закону. Суспільне мовлення дає людям шанс отримувати об’єктивну інформацію. Головне – це планка правдивості, яку задаватиме цей канал”.

Усі матеріали з проблематики створення Суспільного мовлення в Україні та реформування державних ЗМІ "Детектор медіа" публікує за підтримки МВФ "Відродження"

Читайте також:

Закон України про внесення змін та доповнень до Закону України "Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України"(нова редакція)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1281
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду