Сергій Правденко: «Головне, щоб пан Зінченко зараз не „нарадив” Президентові»

15 Квітня 2005
1503
15 Квітня 2005
16:47

Сергій Правденко: «Головне, щоб пан Зінченко зараз не „нарадив” Президентові»

1503
Сьогодні державний секретар Олександр Зінченко заявив, що він є противником ідеї створення суспільного ТБ в Україні. Сьогодні державний секретар Олександр Зінченко заявив, що він є противником ідеї створення суспільного ТБ в Україні, вважаючи її передчасною. Він також вважає, що через рік і чотири місяці Україна може отримати супутник зв’язку, завдяки чому українці отримають доступ до «Euronews" та "Discovery". Але треба зробити так, щоб вони дивилися ці програми з «українською доріжкою».
Сергій Правденко: «Головне, щоб пан Зінченко зараз не „нарадив” Президентові»
«ТК» попросила прокоментувати цю заяву держсекретаря першого заступника голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Сергія Правденка. Наводимо коментар повністю.

- Рамковий закон 1997 року про створення суспільного мовлення, який був підготований під керівництвом Віталія Шевченка, депутата кількох скликань ВР, шанованої у суспільстві людини, колишній президент Л.Кучма повернув до Верховної Ради саме з таким формулюванням: „передчасно”. Воно й не дивно, бо йому суспільне мовлення дійсно було не потрібне. Між тим до цього закону зараз потрібно внести навіть не поправки, а лише зробити додатки, і він запрацює. І дуже дивно, що пан Зінченко, маючи зараз можливість скромно промовчати, повторює те саме слово - „передчасно”. Олександр Зінченко є державним секретарем, і він не може не пам’ятати промов і обіцянок чинного Президента на Майдані, під час помаранчевої революції, в тому числі і щодо створення суспільного телебачення.

Наступної середи Верховна Рада розгляне всі проекти і пропозиції, і, я сподіваюсь, що до якогось варіанту ми прийдемо. Головне, щоб пан Зінченко зараз не „нарадив” Президентові. Бо аналогії тоді будуть явно не на користь Ющенка. Ми добре пам’ятаємо великого знавця телерадіомовлення в Україні – колишнього президента Кучму. Бо з такими порадниками є загроза того, що навіть прийнятий закон буде гальмуватися, і це, як мінімум, насторожує. Я б дуже просив пана Зінченка не втручатися у цей процес. Адже зі створенням суспільного телерадіомовлення громадськість одержить правдиве мовлення, а журналісти своєрідний еталон, і нікому вже не вигідно буде брехати, якщо поряд буде правдива інформація.

Усі матеріали з проблематики створення Суспільного мовлення в Україні та реформування державних ЗМІ "Детектор медіа" публікує за підтримки МВФ "Відродження"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1503
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду