Іранці кажуть полігамії “Ні!”

4 Травня 2004
839
4 Травня 2004
11:02

Іранці кажуть полігамії “Ні!”

839
Обурені жінки в Ірані розпочали кампанію протестів, вимагаючи скасувати показ державним телебаченням серіалу “Інша жінка” на тему полігамії.
Іранці кажуть полігамії “Ні!”
Як повідомило агентство “Асошейтед прес”, це засвідчило, що в консервативній ісламській країні жінки починають активно відстоювати свої права. Майже 250 жінок у яскравому, кольоровому одязі – що саме по собі є викликом, адже жінкам в Ірані традиційно належить носити чорну чадру – зібралися біля будівлі телебачення і виступили проти намагання державних інституцій й далі нав’язувати іранському суспільству типовий образ жінки, як слухняної домогосподарки.

Згідно з іранськими законами, чоловікам дозволено мати одночасно до 5 дружин, а жінкам більше 1 чоловіка – зась. Також одруженій жінці потрібен дозвіл чоловіка для виходу на роботу, на подорож за кордон тощо. Крім цього, в суді жіночі показання, як свідків, вважають удвічі менш важливими, ніж показання свідків-чоловіків. Попри такі обмеження 32 мільйона іранських жінок водночас мають порівняно більше прав, ніж жінки в інших арабських країнах Перської затоки. Наприклад, мають право голосу на виборах і право керувати громадськими установами. У 1997 році після обрання президентом Мохаммада Хатамі, якого вважають реформатором, жінка вперше стала віце-президентом країни, деякі очолили державні установи, але ще не отримали міністерські посади. На жаль, немає офіційної статистики щодо розповсюдженості полігамії в Ірані, проте є данні, що це явище існує у багатьох невеликих містах і сільській місцевості.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена

спеціально для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
839
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду