Воля акціонерів – закон для менеджера

17 Січня 2004
706
17 Січня 2004
11:49

Воля акціонерів – закон для менеджера

706
Тривалий процес злиття двох комерційних телемереж Великої Британії – “Карлтон” і “Гранада” – завершився остаточно. Згоду на об‘єднання нарешті дали всі власники акцій двох компаній.
Воля акціонерів – закон для менеджера
99,9% акціонерів “Карлтона” на зборах 13 січня у Лондоні привітали угоду. Зібрання акціонерів “Гранади” відбулося того ж дня опівдні. Там виникли деякі ускладнення, проте їх до кінця січня має формально вирішити суд, щоб угода набула чинності.

Волевиявлення акціонерів компаній чекали з нетерпінням. Адже раніше в процесі об‘єднання акціонери “Карлтона” влаштували справжню революцію. Вони не дали обійняти посаду керівника майбутньої мережі нинішньому генеральному менеджеру “Карлтона” Майклу Гріну. Його вважають одним із найяскравіших телевізійних управлінців у світі, він 20 років керував станцією “Карлтон” і зробив з неї потужного індустріального гравця. Проте акціонери “Карлтона” перестали довіряти менеджерському таланту Гріна після колапсу у 2002 році попереднього об‘єднавчого проекту – платного цифрового Ай-Ті-Ві. Тоді компанії викинули на вітер майже мільярд фунтів стерлінгів.

Очікують, що нова мережа Ай-Ті-Ві (ITV) офіційно почне працювати з 2 лютого. Дві компанії вирішили об‘єднатися рік тому, а британський уряд дав їм “зелене світло” у жовтні. “Карлтон” і “Гранада”, які коштують разом майже 4 мільярди фунтів стерлінгів (5,8 мільярда євро, 7,4 мільярда доларів), домінують в аналоговому ефірному телебаченні Туманного Альбіону, володіючи 12 з 15 станцій і маючи 52% на ринку телевізійної реклами.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
“Новий канал”, спеціально для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
706
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду