На Держтелерадіо Фінляндії пройшов страйк

23 Жовтня 2002
714
23 Жовтня 2002
09:48

На Держтелерадіо Фінляндії пройшов страйк

714
Сотні співробітників державної телерадіокомпанії Фінляндії (абревіатура – YLE) опівдні у середу 23 жовтня оголосили шестигодинний страйк і вийшли на вулиці Хельсинки на знак протесту щодо запланованого скорочення робочих місць.
На Держтелерадіо Фінляндії пройшов страйк
Через страйк припинено вихід в е8фір передач на усіх радіоканалах YLE, де транслюють тільки музику, прогнози погоди для моряків та у разі потреби, повідомлення екстренних служб. Страйк не торкнувся державних телеканалів. Своєю акцією співробітники держтелерадіо вимагають відмінити заплановане скорочення 45 робочих місць в компанії, де працюють майже 4 тисячі осіб.

Як відомо, 99% фінської телерадіокомпанії YLE належать державі. Це ЗМІ фінансується переважним чином глядачами, котрі сплачують за перегляд і прослуховування передач так званий “телевізійний податок”. Фінни, яких майже 5,2 мільйона, мають також кілька загальнонаціональних комерційних радіостанцій, недержавні загальнонаціональні ефірні телеканали MTV3 та Channel 4 і безліч кабельних телестанцій.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
спеціально для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
714
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду