Російські фігуристи проти американського телебачення

16 Серпня 2002
798
16 Серпня 2002
10:14

Російські фігуристи проти американського телебачення

798
Російські олімпійські чемпіони з фігурного катання Антон Сихарулідзе й Олена Бережна вирішили подати до суду на кілька телевізійних мереж Сполучених Штатів Російські олімпійські чемпіони з фігурного катання Антон Сихарулідзе й Олена Бережна вирішили подати до суду на кілька телевізійних мереж Сполучених Штатів за те, що ті показали їхні фотографії у репортажах про російську організовану злочинність і олімпійське суддівство.
Російські фігуристи проти американського телебачення
Як повідомило агентство “Рейтер”, фото фігуристів були показані американцями у новинному репортажі про узбецького бізнесмена Алімжана Тохтахунова, якого звинувачують у підтасовуванні результатів двох олімпійських змагань із фігурного катання. Його заарештувала поліція Італії у власному італійському маєтку, як “провідного члена групи з відмивання брудних грошей”.

Як відомо, Сихарулідзе і Бережній були присуджені золоті олімпійські медалі у Солт-Лейк Ситі, коли вони на один бал випередили канадський дует Джеммі Сейл і Давида Пелетьє. Однак цей результат викликав гучний скандал, внаслідок якого канадцям також вручили золоті медалі, а французьку суддю Марі-Рейн ле Гон і шефа її федерації Дідьє Галає на три роки позбавили ліцензій. Марі-Рейн ле Гон пізніше зізналася, що керівник федерації примусив її проголосувати за російських ковзанярів.

До майбутніх судових розборок фігуристів з американськими телеканалами прилучився й Олімпійський комітет у Москві, який провів спеціальну нараду з юристами і має намір захищати міжнародну репутацію своїх фігуристів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду