«Медіабаза Чернігів» отримала лист із погрозами теракту

«Медіабаза Чернігів» отримала лист із погрозами теракту

18 Жовтня 2024
510
18 Жовтня 2024
13:13

«Медіабаза Чернігів» отримала лист із погрозами теракту

510
Текст листа написаний із розірваними словами і з автоматичним перекладом.
«Медіабаза Чернігів» отримала лист із погрозами теракту
«Медіабаза Чернігів» отримала лист із погрозами теракту

Регіональний хаб Інституту масової інформації «Медіабаза Чернігів» отримав увечері 17 жовтня на електронну пошту лист з погрозами. Про це повідомляє ІМІ.

Автор листа, який представився Гордієнком Валерієм Віталійовичем, написав, що «скоро він проявить активність у масовому екстремізмі в Україні та буде проявляти все, щоб допомогти Росії». Він погрожує спалити коледж №11 і «залишити попіл у коридорах та страх в очах дітей».

Як пише ІМІ, текст листа написаний із розірваними словами і з автоматичним перекладом.

«Медіабаза Чернігів» повідомила про отримання листа  відповіді  служби.

Нагадаємо, 14 жовтня «Детектор медіа» та низка інших українських медіа отримали листи з погрозами про замінування. У листі йшлося, що зловмисник начебто підклав вибухівку в будівлю нашої та кількох інших редакцій українських медіа та низки держорганів, і має намір її підірвати.

Аналогічні чи схожі листи отримали також редакції Liga.Net, «Українська правда», «Радіо Свобода», деякі філії Суспільного, державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» та низка інших. Цього ж дня хвиля повідомлень про замінування тривала по всій країні.

Відповідальною за замінування автор листа, який представився Олександром Ассаулюком, просив вважати «терористичну групу Fire Cells Group». Згодом журналісти «Схем» з’ясували, що особа з такими установчими даними проживає в окупованому Росією Криму та має паспорт РФ. За даними журналістів, група, яка взяла на себе відповідальність за «мінування», поширює заклики палити авто та переслідувати українських військових, а її представники пропонували «вбивство за винагороду» топпосадовців та публічних осіб.

Поліція повідомила, що всі повідомлення про замінування виявились хибними, а переважна більшість цих листів надійшла з російських IP-адрес.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
510
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду