Агенція «Або» запустила ютуб-проєкт про феномен донатів в Україні

Агенція «Або» запустила ютуб-проєкт про феномен донатів в Україні

15 Жовтня 2024
253
15 Жовтня 2024
16:01

Агенція «Або» запустила ютуб-проєкт про феномен донатів в Україні

253
В перших двох епізодах автори разом з волонтерами розбирають, як запустити свій перший збір і кейси роботи менторів у командних зборах.
Агенція «Або» запустила ютуб-проєкт про феномен донатів в Україні
Агенція «Або» запустила ютуб-проєкт про феномен донатів в Україні

Агенція «Або» запустила ютуб-проєкт «Збір на Україну», який досліджує феномен культури донатів в Україні на допомогу війську після повномасштабного вторгнення. Про це повідомляють творці проєкту.

Випуски публікуватимуть на новому ютуб-каналі «Однеціле». Тут з’являтимуться відеопроєкти про явища та події в Україні, які дають відчуття єдності, сили діяти і протистояти викликам часу.

Команда бачить аудиторією проєкту людей, які ще ніколи не відкривали збори, але свідомі та мають бажання допомогти Україні перемогти у війні з Росією. 

Ведучою проєкту стала активістка, фотографка та графічна дизайнерка Благодійного фонду Сергія Притули Саша Вазіанова, на рахунку якої вже закриті збори на ЗСУ на понад 2,2 млн грн.

«Моя особиста мотивація — це пояснити людям, як працюють збори. Я розумію, що я сама не зберу стільки, скільки треба військовим. Хочу, щоб людей, які збирають на військо, ставало більше. Якщо ми зараз цього не зробимо, то ніхто не зробить. Хочу, щоб люди об'єдналися навколо однієї справи, максимально важливої для держави на даний момент», — каже Саша. 

 

Авторка і режисерка проєкту Таня Комунар каже, що «Збір на Україну» розповідає, в чому кайф бути частиною активної спільноти, мотивує відкривати «банки», навчає та пояснює всі нюанси.

«Вже після першого епізоду нам писали глядачі, які наважилися нарешті відкрити свою першу “банку”. Тому основна аудиторія це люди, які хочуть бути корисними, але їм трохи не вистачає інформації, як працюють збори, та віри в себе. Ми це питання і намагаємось закрити нашим проєктом», — каже вона.

У першому випуску досвідом перших зборів діляться редактор та ведучий «Телебачення Торонто» Максим Щербина, співаки Володимир Дантес та Аміль Насіров з гурту «Курган&Agregat», азовець Ілля «Гендальф» Самойленко та інші активісти. 

У другому епізоді на практиці розбирають, як працює менторство у командних зборах на прикладі випадку «Тиловиків Азову». В наступних епізодах команда досліджує, які невдачі можуть очікувати волонтерів під час зборів, як працюють «гастрольні збори» та загалом психологія донатів.  

 

«Я хотіла, щоб ми заново подивились на культуру зборів, яка народилась в Україні. Чому зараз? Вже пройшла хвиля захвату від того, як Україна вміє купувати супутники та байрактари, пройшла хвиля емоцій, як ми вміємо креативно оформлювати збори. Але це явище все ще дивовижне, унікальне і мало вивчене. І продовжує розвиватись, змінювати бізнеси і підхід до культурних заходів, змінювати всіх нас», — каже режисерка Таня Комунар. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
253
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду