АР: дезінформація та фейки про ураган Гелена у США ускладнюють відновлення

АР: дезінформація та фейки про ураган Гелена у США ускладнюють відновлення

5 Жовтня 2024
263
5 Жовтня 2024
18:04

АР: дезінформація та фейки про ураган Гелена у США ускладнюють відновлення

263
Дональд Трамп заявив, що федеральний уряд навмисно затримує допомогу для республіканців, які постраждали від урагану.
АР: дезінформація та фейки про ураган Гелена у США ускладнюють відновлення
АР: дезінформація та фейки про ураган Гелена у США ускладнюють відновлення

У США після руйнівного урагану Гелена, який вбив сотні людей і ще сотні зникли безвісти, та внаслідок якого знищені будинки, підприємства та цілі громади, у соціальних мережах почали поширюватися неправдиві заяви та теорії змови щодо катастрофи і реакції американського уряду на неї.

Про це повідомляє АР.   

Колишній президент Дональд Трамп заявив, що федеральний уряд навмисно затримує допомогу для республіканців, постраждалих від урагану. У той же час, деякі праворадикальні групи стверджують, що уряд планує знесення зруйнованих громад для вилучення землі. Деякі теорії навіть стверджують, що ураган був навмисно спрямований на республіканські регіони за допомогою технологій керування погодою.

Експерти та влада США наголошує, що такі заяви не відображають реальності і швидше відображають політичні розбіжності в країні, які загострилися напередодні президентських виборів. Політики з обох партій закликали громадян не піддаватися страху та чуткам і зосередити увагу на відновленні.

Серед найбільш постраждалих штатів — Північна Кароліна, де ширяться чутки про крадіжку гуманітарної допомоги та припинення роботи місцевих лікарень. У відповідь на ці заяви міністр транспорту США Піт Буттігег спростував фейкові повідомлення про те, що федеральне авіаційне управління блокує приватні рятувальні польоти в штат.

Політики, зокрема Трамп і Марк Робінсон, кандидат від Республіканської партії на посаду губернатора Північної Кароліни, також поширюють неправдиві заяви про те, що допомога республіканцям навмисно затримується.

Експерти з дезінформації зазначають, що великі катастрофи створюють ідеальні умови для поширення теорій змови, оскільки люди шукають пояснення шокуючим подіям. У відповідь на фейки, Червоний Хрест закликав людей користуватися лише перевіреними джерелами інформації і не поширювати неперевірені чутки.

Представники уряду наголошують, що боротьба з фейками забирає цінний час, який можна було б використати для надання допомоги постраждалим.

Нагадаємо, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок розкритикувала колишнього президента США Дональда Трампа за поширення фейкових новин щодо енергетичної політики Німеччини.

Фото: АР. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
263
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду