Звільнення некомпетентних командирів, ротації та підготовка: ключові фактори, які збільшать кількість добровольців

Звільнення некомпетентних командирів, ротації та підготовка: ключові фактори, які збільшать кількість добровольців

27 Вересня 2024
254

Звільнення некомпетентних командирів, ротації та підготовка: ключові фактори, які збільшать кількість добровольців

254
Платформа з працевлаштування Lobby X, яка займається рекрутингом в Сили безпеки та оборони, презентувала результати опитування українців щодо їх ставлення до мобілізації та військової служби.
Звільнення некомпетентних командирів, ротації та підготовка: ключові фактори, які збільшать кількість добровольців
Звільнення некомпетентних командирів, ротації та підготовка: ключові фактори, які збільшать кількість добровольців

В опитуванні взяли участь майже 46 000 людей, які живуть в Україні та за кордоном. Серед респондентів – цивільні різного віку, статі, професій, а також чинні військовослужбовці. Результати опитування розміщенні на інтерактивному дашборді, завдяки чому можна відстежувати настрої різних груп населення.  

«Ми займаємося рекрутингом в Сили безпеки та оборони й нам важливо відстежувати настрої людей, зокрема військовозобовʼязаних. Це опитування не є репрезентативним, але з цими даними варто ознайомитися тим, хто працює над політикою у сфері безпеки та оборони. Тож ми закликаємо військове керівництво звернути увагу і врахувати ці дані у своїх рішеннях щодо залучення добровольців до армії», – зазначив Владислав Грезєв, СЕО Lobby X. 

Готовність цивільних, які живуть в Україні, долучатися до армії

23% цивільних, які нині проживають в Україні, відповіли, що готові доєднатися до армії за певних умов, 19% – вважають, що їхня цивільна діяльність корисніша для перемоги, 15% – неготові йти служити, ще 15% – готові йти, коли отримають повістку, 3% – вже працюють над тим, щоб доєднатися до служби та ще 4% зроблять це найближчим часом.

Серед умов, які можуть позитивно вплинути на думку тих цивільних, які ще неготові долучитись до армії, вони назвали:

  • реформа та модернізація армії (зазначили 43% опитаних)
  • реформи уряду (39%)
  • впевненість, що служба в армії буде справді корисна задля перемоги (38%)
  • суттєве зростання підтримки союзників (25%) 
  • нічого не вплине (22%)

74% опитаних цивільних, які живуть в Україні, готові долучитись до армії, якщо росіяни будуть просуватися до їхнього рідного місця проживання, 34% – якщо знову спробують захопити Київ. 

Українці за кордоном

84% опитаних українців, які виїхали за кордон в різний час, відповіли, що їм важливо робити власний внесок у перемогу України. Найбільше вони це роблять зараз у вигляді донатів на армію, підтримки своєї родини, яка перебуває в Україні, участі в акціях та демонстраціях. 66% відсотків з цих опитаних вважають свій внесок в перемогу недостатнім. 

Зміни, які можуть позитивно вплинути на готовність людей йти до війська

На питання про те, які зміни в армії можуть позитивно вплинути на готовність людей доєднатись до Сил безпеки та оборони, 63% усіх опитаних назвали ефективні механізми звільнень некомпетентних командирів. На другому місці серед найбільш популярних відповідей було якісне навчання новобранців, на третьому – можливість відпочинку та ротації. 

 

«Для зручної навігації ми розбили дашборд на кілька блоків: блок із відповідями усіх, хто пройшов опитування, блок з українцями за кордоном, блок з цивільними в Україні, та блок із чинними військовими. На дашборді можна простежити настрої різних аудиторій залежно від того, чим вони займаються, де живуть, чи мають рідних у війську тощо. Ми плануємо проводити наступне опитування, щоб відстежувати зміни в настроях українців щодо долучення до лав армії та викликів, які вони бачать у цьому», – додала Ольга Бандрівська, керівниця воєнного департаменту Lobby X. 

Ознайомитися зі всіма результатами опитування можна за посиланням: https://mobilization.lobbyx.army

Титульне фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
254
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду