В Україні зняли мінісеріал про протидію дезінформації

В Україні зняли мінісеріал про протидію дезінформації

26 Вересня 2024
400
26 Вересня 2024
19:03

В Україні зняли мінісеріал про протидію дезінформації

400
Кожна з п’яти серій моделює життєві ситуації, в яких глядач має впізнати себе чи близьких.
В Україні зняли мінісеріал про протидію дезінформації
В Україні зняли мінісеріал про протидію дезінформації

В Україні зняли мінісеріал «Протидіємо дезінформації разом». Він показує, як навіть у побутових ситуаціях російські ІПСО пропаганда та впливають на мислення людей та видозмінюють нашу культуру. Про це повідомляють ініціатори проєкту.

Серіал складається з пʼяти коротких серій, які змушують глядачів уважно придивитися до свого інфопростору.

Для кожної серії змоделювали життєві ситуації, в яких кожен пізнає себе чи близьких. Зокрема, покажуть вплив гіперболізованої подачі новин на людей зрілого віку, вороже інформаційне навіювання дітям через відеоігри, прослуховування російської музики, яка не тільки спонсорує війну, а й розмиває українську культуру, дипфейки президентських звернень. 

«Багато українців досі не усвідомлюють наскільки сильно російська пропаганда та ІПСО на них впливають. Щодня ми контактуємо з десятками проросійських наративів, поширюємо їх не тільки репостами в соцмережах, але й на кухні серед родини. Якщо ви думаєте, що це відбувається тільки протягом останніх років — на жаль, ні! Активний інформаційний вплив на нас чинять ще з 2014 року: інформаційні бульбашки, ботоферми, мʼяка сила культури — усе це дієва зброя у війні проти українців», — розповів ініціатор проєкту Богдан Тимощук.

До зйомок кожної серії долучилися лідери думок, зокрема Маша Єфросиніна, Тімур та Інна Мірошниченки, Наталія Островська, Анатолій Анатоліч, Юла, Євген Пронін, а також професійні актори.

Серіал можна переглянути на офіційному сайті Київської міської ради.

Нагадаємо, раніше в Україні створили освітній серіал «Кібергігієна: як захиститися від фішингу». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
400
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду