Україна та Франція домовились про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій

Україна та Франція домовились про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій

22 Вересня 2024
493
22 Вересня 2024
18:55

Україна та Франція домовились про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій

493
Важливим аспектом зустрічі міністра культури і стратегічних комунікацій Миколи Точицького та заступниці генерального секретаря Міністерства культури Франції Од Акарі-Боннері стало обговорення спільної боротьби з російською дезінформацією та наративом, згідно з яким «усе найкраще асоціюється з Росією».
Україна та Франція домовились про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій
Україна та Франція домовились про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій

Міністр культури і стратегічних комунікацій Микола Точицький і заступниця генерального секретаря Міністерства культури Франції Од Акарі-Боннері обговорили посилення співпраці у питанні захисту культурної спадщини України та її присутність на всіх важливих мистецьких платформах Франції, а також домовилися про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій та про обмін досвідом у питанні розвитку культурних ініціатив. Перемовини відбулися в рамках зустрічі міністрів культури G7. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та стратегічних комунікацій України. 

Під час зустрічі Микола Точицький, зокрема, зазначив: «Ми цінуємо потужний сигнал підтримки української культурної спадщини, відображений у Неаполітанській декларації міністрів культури G7, яка була прийнята сьогодні (20 вересня. — ДМ”). Я також дякую вам за приєднання та підтримку важливих міжнародних зусиль з відновлення та збереження культурного сектору України, зокрема Вільнюського заклику до дій». 

Окремим важливим аспектом зустрічі стало обговорення спільної боротьби з російською дезінформацією та наративом, згідно з яким «усе найкраще асоціюється з росією», йдеться у повідомленні. Точицький акцентував увагу на потребі зміни цього підходу у французькому суспільстві. 

Учасники зустрічі також обговорили українсько-французькі культурні відносини. Точицький підкреслив зацікавленість України у подальшому розвитку співпраці з Міністерством культури Франції, ONDA, з Дирекцією Авіньйонського фестивалю та з іншими відомими організаціями.  

«Питання відновлення історико-культурної спадщини України в рамках міжнародних дискусій є для нас і буде надзвичайно важливим на найближчі роки. Ми зацікавлені у започаткуванні окремих програм з такими інституціями, як Лувр та Школа Лувру, які будуть спрямовані на збереження та реставрацію творів мистецтва. Нам, безперечно, цікавою є також співпраця та обмін досвідом із Міністерством культури Франції. Зокрема, це стосується узгодження українського законодавства у сфері культури з європейськими нормами в рамках переговорів про вступ України до ЄС», — наголосив український міністр. 

Нагадаємо, 20 вересня в рамках зустрічі міністрів культури G7 також відбулися двосторонні перемовини між міністром культури та стратегічних комунікацій України Миколою Точицьким та міністром креативних індустрій, мистецтв та туризму Великої Британії Крісом Браянтом. Основними темами обговорення стали захист культурної ідентичності України та її сприйняття на міжнародній арені.

Фото: пресслужба МКСК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
493
Читайте також
07.09.2024 10:00
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
1 130
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду