Meta, Snapchat та TikTok об’єднуються для боротьби з контентом, пов'язаним із самопошкодженнями

Meta, Snapchat та TikTok об’єднуються для боротьби з контентом, пов'язаним із самопошкодженнями

15 Вересня 2024
689
15 Вересня 2024
14:51

Meta, Snapchat та TikTok об’єднуються для боротьби з контентом, пов'язаним із самопошкодженнями

689
Ініціатива, під керівництвом Коаліції з питань психічного здоров'я, передбачає обмін даними між платформами для оперативнішого реагування та захисту користувачів.
Meta, Snapchat та TikTok об’єднуються для боротьби з контентом, пов'язаним із самопошкодженнями
Meta, Snapchat та TikTok об’єднуються для боротьби з контентом, пов'язаним із самопошкодженнями

Meta, Snapchat та TikTok запускають нову ініціативу під назвою Thrive, спрямовану на виявлення та видалення контенту, пов’язаного із самогубством та самопошкодженнями, щоб зменшити вплив на користувачів, які перебувають у зоні ризику.

Про це пише Social Media Today.

Цією ініціативою керуватиме Коаліція з питань психічного здоров’я, а три платформи будуть обмінюватися даними про небезпечний контент, що дозволить вжити ширших заходів для боротьби з ним на різних платформах.

«Через Thrive компанії-учасники зможуть обмінюватися сигналами щодо контенту, який порушує правила щодо самогубств або самопошкоджень, щоб інші компанії могли дослідити та вжити заходів, якщо подібний контент поширюється на їхніх платформах. Meta забезпечує технічну інфраструктуру, яка підтримує Thrive — ту саму технологію, яку ми надаємо для програми Lantern Технічної Коаліції, що дозволяє безпечно обмінюватися сигналами», — пояснили в Meta.

Варто зазначити, що всі три додатки дозволяють користувачам обговорювати питання психічного здоров'я та ділитися своїми думками з цього приводу. Однак існують чіткі правила щодо поширення графічних зображень або матеріалів, які можуть заохочувати самогубство чи самопошкодження, на чому й зосереджена програма Thrive.

У межах проєкту три компанії будуть обмінюватися даними про такий контент, що дозволить забезпечити ширше та швидше виконання правил. Ці дані, у вигляді ідентифікованих «хештегів», допоможуть виявляти подібний контент на кожному з додатків та вживати необхідних заходів.

Meta зазначає, що дані, якими обмінюватимуться компанії, будуть стосуватися лише контенту та не міститимуть жодної ідентифікаційної інформації про акаунти чи користувачів. Це дозволить швидше видаляти подібний матеріал, а також допоможе розвивати відповідні бази даних і програми з дотримання правил на кожній платформі.

Основні соціальні мережі також співпрацюють у сфері операцій з впливу, обмінюючись подібною інформацією для виявлення та видалення скоординованих ініціатив, спрямованих на обман та введення користувачів в оману.

Такого роду співпраця між платформами може значно покращити зусилля з реагування, і приємно бачити, що ці три компанії розширюють свої відповідні зусилля, щоб краще захистити користувачів.

Підкреслюється, що зростання використання соціальних мереж пов'язане з підвищенням рівня депресії та самопошкоджень серед молоді. А з огляду на те, що самогубство зараз є другою найпоширенішою причиною смерті серед молоді в США, важливо, щоб платформи працювали над вдосконаленням своїх процесів виявлення, щоб захистити користувачів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Австралії анонсував законопроєкт про мінімальний вік для користування соцмережами. 

Фото: Getty Images.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
689
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду