У Києві нагородили переможців VI та VII кінопремії «Золота Дзиґа»

У Києві нагородили переможців VI та VII кінопремії «Золота Дзиґа»

11 Вересня 2024
468
11 Вересня 2024
20:43

У Києві нагородили переможців VI та VII кінопремії «Золота Дзиґа»

468
Через повномасштабне вторгнення імена лауреатів обох попередніх кінопремій за 2022 і 2023 рік оголошували онлайн. Тепер на офіційній церемонії вони отримали свої статуетки.
У Києві нагородили переможців VI та VII кінопремії «Золота Дзиґа»
У Києві нагородили переможців VI та VII кінопремії «Золота Дзиґа»

У Києві пройшла церемонія вручення нагород переможцям VI та VII Національної Кінопремії «Золота Дзиґа». Про це повідомляє пресслужба Української Кіноакадемії.

Церемонія відбулась 10 вересня у перший день першої Конференції Української Кіноакадемії – нової платформи для обговорення актуальних питань розвитку українського кінематографа.

Через повномасштабне вторгнення імена лауреатів обох попередніх кінопремій за 2022 і 2023 рік оголошували онлайн. Тепер на офіційній церемонії вручення вони отримали свої статуетки «Золота Дзиґа».

Ведучими церемонії стали продюсерка, голова правління Української Кіноакадемії Ольга Бесхмельниціна та піар-директорка Української Кіноакадемії, поетка Тетяна Власова.

У другий день Конференції Української Кіноакадемії 11 вересня назвуть переможців Восьмої Національної кінопремії «Золота Дзиґа». Перелік цьогорічних номінантів оголосили у травні.

Нагадаємо, Українська кіноакадемія оголосила імена всіх лауреатів Сьомої національної кінопремії «Золота дзиґа» у вересні 2023 року. Перемогу в 11 номінаціях серед наявних 22 здобули творці художнього фільму «Памфір», який став «Найкращим фільмом».

Того ж місяця оголосили й лауреатів Шостої Національної кінопремії «Золота дзиґа» 2022 року. Через російське повномасштабне вторгнення в Україну голосування членів Української кіноакадемії відбулось на рік пізніше. Фільм режисерки Катерини Горностай «Стоп-Земля» здобув 11 статуеток із 22 можливих, зокрема й нагороду «Найкращий фільм». Авторка цієї картини за результатами голосування перемогла в номінації «Відкриття року».

Відзначимо, перша щорічна Конференція Української кіноакадемії проходить 10-11 вересня в кінотеатрі «Планета Кіно» (ТРЦ DREAM yellow у Києві). Платформу створили для обговорення актуальних питань розвитку українського кінематографа та налагодження співпраці й обміну досвідом між представниками різних галузей індустрії. З програмою Конференції можна ознайомитись тут.

Фото:  Українська Кіноакадемія 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
468
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду