«НТН» випускає перший серіал власного виробництва — «Дрон»

«НТН» випускає перший серіал власного виробництва — «Дрон»

7 Вересня 2024
395
7 Вересня 2024
10:43

«НТН» випускає перший серіал власного виробництва — «Дрон»

395
Головними героями стають оперативник на ім’я Лесь та його помічник — службовий пес Дрон, які разом розкривають найскладніші злочини.
«НТН» випускає перший серіал власного виробництва — «Дрон»
«НТН» випускає перший серіал власного виробництва — «Дрон»

16 вересня о 19:20 на каналі «НТН» відбудеться прем'єра 60-серійного детективного серіалу «Дрон», створеного спільно з компанією «Київтелефільм». Це перший власний серіал в історії каналу, який обіцяє занурити глядачів у світ кримінальних розслідувань. Головними героями стають оперативник на ім’я Лесь та його помічник — службовий пес Дрон.

Про це «Детектор медіа» повідомила пресслужба Inter Media Group.

На відміну від звичних образів поліцейських у формі, серіал  покаже героїв у цивільному одязі. Таке рішення пов'язане з бажанням підкреслити, що справжні детективи часто працюють «під прикриттям», щоб залишатися непомітними для злочинців. У кадрі в поліцейській формі ми побачимо лише актора Володимира Горянського, який грає начальника відділу генерала Хруща.

Особливо виділяється персонаж медексперта Левицького, роль якого виконує Олексій Зубков. Його герою костюмери додали оригінальну деталь — колекцію капелюхів. У кожній серії Левицький з’являється у новому капелюсі, чи то ковбойський, чи солом’яний. Це підкреслює його екстравагантність і непередбачуваність, що робить персонажа ще більш колоритним.

Поліцейський відділок без стелі: як створювали декорації

Зйомки серіалу проходили у спеціально побудованих декораціях на кіностудії «Київтелефільм». Головна локація — поліцейський відділок — була створена за два місяці. Декоратори відтворили кабінети, лабораторії та навіть квартири героїв з найменшими деталями, проте у цих приміщеннях немає стелі.

Такий технічний прийом дозволяє зручно налаштовувати освітлення, підводити кабелі та розміщувати знімальну техніку зверху. Декоратор Сергій Лішунов розповів, що для створення декорацій використовували ті ж самі будівельні матеріали, що і при звичайних ремонтах, щоб забезпечити максимальну реалістичність.

«У таких декораціях завжди стіни мають бути не нижчими, ніж 3,5 метри – щоб не було стелі в кадрі, а точніше, щоб не було видно, що її немає. А що стосується локації, то це тільки звучить, що це все бутафорне, але в будівництві ми використовували ті самі будівельні матеріали, що і при звичайному ремонті», — розповідає декоратор Сергій Лішунов.

Однією з важливих локацій серіалу стала квартира оперативника Леся та його помічника Дрона. Спочатку приміщення виглядало як незавершена будівля, але тепер монтажні роботи вже завершені, і зйомки сюжетних сцен активно тривають. Ця квартира є центральним місцем, де глядачі побачать чимало ключових моментів з життя головних героїв.

Деталі, що розкривають характери персонажів

Щоб глибше передати характери героїв, у серіалі «Дрон» особливу увагу приділили декораціям і предметам, які оточують персонажів. У кабінеті старшого лейтенанта Тараса, якого грає Кирило Прокопчук, розміщені нагороди за спортивні досягнення, зокрема у бігу. Це не просто декор: в серіалі Тарас продемонструє свою фізичну підготовку, наприклад, коли перестрибує через лавочки. Ще один важливий атрибут Тараса — еспандер, який він використовує під час мозкових штурмів у команді, допомагаючи йому зосередитися.

Майор поліції Радміла, яку грає Олена Олейнікова, також має свою особливість: у її кабінеті стоїть макет корабля, що показує її походження з Одеси. Кожна деталь у серіалі продумана таким чином, щоб підкреслити унікальність персонажів і зробити їх ще ближчими до глядачів.

Нагадаємо, на телеканалі ТЕТ відбудеться прем’єра другого сезону комедійного серіалу «Волонтери».

Фото: надані «Детектор медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
395
Читайте також
01.09.2024 09:00
Олег Чорний
для «Детектора медіа»
942
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду