Кадрові перестановки в уряді: Рада призначила низку міністрів

Кадрові перестановки в уряді: Рада призначила низку міністрів

5 Вересня 2024
304
5 Вересня 2024
17:55

Кадрові перестановки в уряді: Рада призначила низку міністрів

304
Рада звільнила шістьох міністрів та призначила дев’ять. Серед новопризначених — працівники міністерств та Офісу президента.
Кадрові перестановки в уряді: Рада призначила низку міністрів
Кадрові перестановки в уряді: Рада призначила низку міністрів

Народні депутати під час засідання Верховної Ради проголосували за призначення низки міністрів. Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради. 

Андрія Сибігу призначили міністром закордонних справ України замість Дмитра Кулеби. 

До цього він працював першим заступником очільника МЗС, заступником керівника Офісу президента і був послом України в Туреччині.

Його кандидатуру запропонував президент Володимир Зеленський і виніс подання у Верховну Раду, яке підтримали 258 депутатів.

Ольгу Стефанішину призначили на посаду віцепремʼєр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України — міністра юстиції України.

За проголосували 253 нардепи.

Раніше Стефанішина займалася лише напрямком європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Олексія Кулебу призначили на посаду віцепремʼєр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад і територій України. За проголосували 240 депутатів.

До цього він був заступником голови Офісу президента, відповідав за регіональну політику.

Світлану Гринчук призначили на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. За проголосували 246 народних депутатів.


До цього Гринчук працювала заступницею міністра енергетики України. 

Міністром молоді та спорту став Матвій Бідний. До цього він був виконувачем обовʼязків. За його призначення проголосували 239 нардепів. 

З 9 листопада 2023 року Бідний був тимчасовим виконувачем обовʼязків міністра спорту.

Міністерство культури та стратегічних комунікацій України очолить Микола Точицький. За нього проголосували 252 депутати.

Після звільнення Олександра Ткаченка обовʼязки голови Мінкультури з липня 2023-го тимчасово виконував Ростислав Карандєєв — заступник міністра культури України з 2015 року.

Микола Точицький раніше був дипломатом. З вересня 2021 року працював заступником міністра закордонних справ України, а з квітня 2024-го — заступником голови Офісу президента, він відповідав за міжнародний напрям.

Верховна Рада призначила заступницю міністра оборони Наталію Калмикову на посаду очільниці Міністерства з питань ветеранів. Рішення підтримали 256 народних депутатів.

У різні роки вона працювала у сфері медицини та маркетингу. З 2018 по 2021 рік була менеджеркою фонду «Повернись живим». З червня по грудень 2021 року була радницею з гендерних питань Командування Сухопутних військ ЗСУ, з лютого 2022-го по вересень 2023 року — виконавчою директоркою Українського ветеранського фонду.

27 вересня 2023 року Кабмін призначив Калмикову заступницею міністра оборони України з питань соціального розвитку.

Верховна Рада призначила Германа Сметаніна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. За це рішення проголосували 247 народних обранців.

Тепер 31-річний Сметанін — наймолодший член нинішнього Кабміну. З червня 2023-го він був керівником «Укроборонпрому». Сьогодні ж його звільнили з цієї посади, а новим тимчасовим керівником «Укроборонпрому» став Олег Гуляк, який з 1 липня 2024 року працював радником генерального директора з питань військового співробітництва «Укроборонпрому».

Верховна Рада призначила Віталія Коваля на посаду міністра аграрної політики та продовольства України. За це рішення проголосували 251 народний депутат.

У листопаді 2023 року Коваль очолив Фонд держмайна, замінивши на цій посаді Рустема Умєрова, який нині обіймає посаду міністра оборони.

Нагадаємо, 4 вересня до Верховної Ради надійшли заяви про звільнення від міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, міністра юстиції України Дениса Малюськи та міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця.

Також заяви про звільнення подали голова Фонду держмайна Віталій Коваль, віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Крім того, заяву про відставку написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Напередодні президент Володимир Зеленський також звільнив з посади заступника голови Офісу президента Ростислава Шурму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
304
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду