Обстріл Львова і сльози в прямому етері польського телебачення

Обстріл Львова і сльози в прямому етері польського телебачення

5 Вересня 2024
237
5 Вересня 2024
16:00

Обстріл Львова і сльози в прямому етері польського телебачення

Леся Вакулюк
журналістка «Еспресо», телеведуча
237
Знаєте, я розплакалася в прямому етері під час ввімкнення для польського телеканалу. Розплакалася і не могла стриматися.
Обстріл Львова і сльози в прямому етері польського телебачення
Обстріл Львова і сльози в прямому етері польського телебачення

Ні, не думайте, що я плакса якась. За ту енну кількість виходів в польські етери, що їх мала з лютого 2022 року і донині, на сльози зривалася лише кілька разів. Але кажуть, що у свій день народження людина дуже вразлива. Цього року мій день до всього почався гучно та ще й з прильотів зовсім поруч.

А так хотілося «витягти» голову з новин. Я навіть взяла відпустку на цей час. Не те, щоб десь спеціально їхати відпочивати, бо й не до відпочинку, а щоб мати законну підставу не моніторити новинні стрічки. «Людина планує, мск#ль руйнує» — ось так мала б звучати ця приказка. Учора Полтава, сьогодні Львів.

Уже після перших вибухів я зрозуміла, що й сьогодні (4 вересня, — «ДМ») буду виходити в польські етери. Спакувала свій нехитрий «набір блогера», який мені і за штатив, і за світло, кинула в сумку навушники і акумулятор, і поїхала на масаж. «А я думала, що ви після такого тяжкого ранку не прийдете», — сказала масажистка, яка виявилася родом із Полтавщини. «День, відчуваю, буде теж нелегкий. Як і вчорашній, у принципі», — відповіла їй я.

А далі поїхала під той самий будинок, де, як з'ясувалося, загинуло під час сьогоднішньої атаки найбільше людей. Красива старовинна будівля. На красивій старовинній вулиці. Не раз проходила повз. І не раз ловила себе на думці «от би тут жити»…Але сусідня країна-терорист залишила в цьому будинку дуже мало життя…

Польська телеведуча наостанок нашої розмови запитала, чого б я побажала собі у свій день народження. І тут, замість слів, мені покотилися сльози. Ледве-ледве зібралася докупи, аби тремтячим голосом сказати про те, чого нині бажали в кожному повідомленні мені ви — що хочу, аби закінчилася ця війна, аби не гинули діти, аби повернулися до своїх рідних цілими і неушкодженими ті, хто зараз боронить нашу країну, і аби наша Україна була!

Дякую, друзі, за всі сьогоднішні привітання! Вони гріли і не давали розкиснути. І так, хай би все було, як ви написали чи переказали усно! А за відеоспогад про те, як я провела свій 42-ий день народження дякую @Ihor Krut.

Леся Вакулюк, журналістка «Еспресо», телеведуча

Текст публікується з дозволу авторки, оригінал за посиланням 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
237
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду