У США чоловіка засудили до двох років за переслідування журналістки-розслідувачки

У США чоловіка засудили до двох років за переслідування журналістки-розслідувачки

3 Вересня 2024
286
3 Вересня 2024
16:10

У США чоловіка засудили до двох років за переслідування журналістки-розслідувачки

286
Четверо чоловіків кидали каміння й цеглу у вікна і писали вульгарні та погрозливі рази на будинках репортерки, її батьків та її редактора.
У США чоловіка засудили до двох років за переслідування журналістки-розслідувачки
У США чоловіка засудили до двох років за переслідування журналістки-розслідувачки

Мешканця штату Нью-Гемпшир в США засудили до понад двох років ув’язнення за переслідування та залякування журналістів Громадського радіо Нью-Гемпшира. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на прокуратуру штату Массачусетс.

27 серпня федеральний суд Бостона засудив 33-річного Такера Кокерлайна до 27 місяців ув’язнення та трьох років перебування під наглядом після звільнення.

За словами прокурорів, Кокерлайн разом з групою чоловіків писав вульгарні та погрозливі висловлювання на будинках репортерки Лорен Кулджан, її батьків і її редактора Деніела Барріка. Вони також кидали каміння та цеглу у вікна їхніх будинків.

Трьом іншим чоловікам — Еріку Лабаржу, Майклу Васельчуку та Кінану Саніатану — висунули звинувачення у переслідуванні. Лабарж і Васельчук визнали себе винними і чекають на винесення вироку. Очікується, що Саніатан визнає себе винним у четвер, заявили прокурори. Кокерлайн визнав себе винним у грудні за одним пунктом звинувачення у змові з метою переслідування.

Переслідування журналістки почалися після того, як у березні 2022 року Громадське радіо Нью-Гемпшира опублікувало матеріал, в якому докладно викладалися звинувачення в сексуальних домаганнях проти Еріка Споффорда, власника найбільшої в штаті мережі центрів реабілітації від наркоманії і алкоголізму. Тоді Споффорд подав позов про наклеп проти громадського радіо Нью-Гемпшира, але суддя відхилив справу в грудні 2023 року.

Ім'я Споффорда не згадується ні у федеральній кримінальній скарзі, ні в пресрелізі прокуратури. Сам він каже, що не має нічого спільного з вандалізмом.

Прокурори стверджують, що один з обвинувачених Лабардж, якого вони назвали «близьким особистим соратником» Споффорда, попросив Кокерлайна пошкодити колишній будинок журналістки.

У квітні 2022 року Кокерлайн намалював великими червоними літерами вульгарне слово на вхідних дверях будинку та кинув цеглу у зовнішнє вікно. Цієї ж ночі подібним чином було розгромлено ще два будинки.

У ніч на 20 травня 2022 року Кокерлайн намалював фарбою вульгарне слово на фасаді будинку батьків жруналістки і залишив цеглину на землі біля вхідних дверей. Кілька годин потому Васельчук кинув цеглину у вікно будинку журналістки і намалював на фасаді будинку великими червоними літерами фразу «Це тільки початок».

За матеріал Лорен Кулджан Громадське радіо Нью-Гемпшира отримало національну премію імені Едварда Марроу. Пізніше станція випустила подкаст під назвою «13-й крок» про цей матеріал та переслідування, які послідували за ним. Подкаст став фіналістом Пулітцерівської премії у 2024 році.

Нагадаємо, нещодавно у США суд присяжних засудив до довічного ув’язнення колишнього політика Роберта Теллеса за вбивство журналіста-розслідувача видання Las Vegas Review-Journal Джеффа Германа, який писав критичні статті під час його перебування на посаді.

Фото: кадр із відео з камер спостереження, на якому чоловік кидає цеглу в будинок журналістки / NYT

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
286
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду