ДП «МПІУ» та Київський національний університет імені Тараса Шевченка уклали Меморандум про співпрацю

ДП «МПІУ» та Київський національний університет імені Тараса Шевченка уклали Меморандум про співпрацю

31 Серпня 2024
4631

ДП «МПІУ» та Київський національний університет імені Тараса Шевченка уклали Меморандум про співпрацю

4631
Генеральна директорка державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська та ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров підписали Меморандум про співпрацю з метою підготовки майбутніх журналістів, фахівців у сфері медіа, аудіовізуального мистецтва та виробництва, соціальної комунікації і зв’язків з громадськістю.
ДП «МПІУ» та Київський національний університет імені Тараса Шевченка уклали Меморандум про співпрацю
ДП «МПІУ» та Київський національний університет імені Тараса Шевченка уклали Меморандум про співпрацю

Меморандум створює умови для проведення  ДП «МПІУ», Навчально-науковим Інститутом журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, іншими підрозділами Університету спільних заходів і надає можливості для набуття студентами практичних навичок в обраній професії. Зокрема, майбутні журналісти, оператори, звукорежисери, продюсери, ведучі, діджитал-фахівці та студенти за іншими напрямами отримають можливість проходити практику і стажування на майданчиках українського державного іномовлення в умовах реальних виробничих процесів сучасного телебачення, зокрема інформаційного мовлення, телевізійного виробництва, роботи великих діджитал-платформ, відділу комунікації та інших.

«Сьогодні вкрай важливо об’єднуватись довкола завдань і проєктів, які можуть зробити нас міцнішими, а нашу роботу більш якісною. Підтримка молоді, яка планує поєднати своє життя з журналістикою чи  креативними індустріями, це внесок у майбутнє наших медіа, нашої культури і в наш власний кадровий резерв. Переконана, що серед студентів, які отримають свій перший практичний досвід на каналах іномовлення, будуть і наші майбутні працівники», - зазначила директорка ДП «МПІУ» Юлія Островська.

Ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров наголосив, що курс університету на співпрацю з роботодавцями, з тими, хто здатен додати до академічного середовища компоненту професійних компетенцій, виправдовує себе. Така взаємодія дозволяє студенткам і студентам почуватися успішними і впевненими в майбутньому, адже, за репутацією серед роботодавців, Київський національний університет є одним з найкращих вищих навчальних закладів країни, а також входить до визнаного світового рейтингу  QS World University Rankings.

«Така висока оцінка означає, що ми правильно вибудовуємо співпрацю з нашими партнерами, враховуємо нові тренди й ті виклики, що стоять перед роботодавцями. Сьогодні, коли в медіа, поруч з класичними, активно заходять нові формати, перед Інститутом журналістики постає виклик – знаходити баланс між академічними позиціями, фундаментальними знаннями в різних царинах журналістської освіти та науки і практичним навичками. Наша співпраця з іномовленням є одним з тих містків між теорією і практикою, який дозволить студентам і студенткам не просто бачити процес телевізійного виробництва, виробництва новин, а й безпосередньо брати в ньому участь та отримувати важливий досвід. Ми живемо у висококонкурентному світі, де виграє той, хто вміє консолідувати інтереси. Нам Меморандум – один з прикладів такої корисної для всіх сторін консолідації»,- наголосив ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров.

Також під час підписання Меморандуму команди ДП «МПІУ» та КНУ імені Тараса Шевченка обговорили нагальні проблеми підготовки кадрів для сфери медіа, комунікацій і креативних індустрій, значення взаємної підтримки для посилення якості профільної освіти, зокрема міжнародної журналістики

«Зацікавленість студентів міжнародною тематикою останніми роками відчутно зросла, адже налагодження комунікаційних містків між Україною та іншими країнами є надзвичайно важливим. Коли наші студенти обирають дисципліну, часто вони зупиняються саме на міжнародній журналістиці. Тому співпраця з “Мультимедійною платформою іномовлення України”, яку закріплює наш Меморандум,  є для Інституту журналістики бажаною і вагомою. Ми отримуємо якісний майданчик для виробничої практики майбутніх медійників, опанування ними сучасних медіатехнологій, вивчення та поглибленого розуміння стандартів міжнародної журналістики. Не сумніваюся, що й наші студенти – з їхньою підготовленістю, їхнім зацікавленням – будуть затребувані нашими партнерами», - зауважив директор Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Юрій Бондар.

Нагадаємо, раніше ДП «МПІУ» уклало Меморандум про співпрацю з Університетом театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого. Також на майданчиках іномовлення та під час зустрічей в університеті відбулась низка майстер-класів для студентів Київського національного університету культури і мистецтв - «За лаштунками виробництва» та “Секрети тележурналістики”, “Формати журналістики” та “Як не стати пропагандистом”.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4631
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду