NGL.media інтегрує Кодекс етики українського журналіста та запускає нову сторінку для скарг

NGL.media інтегрує Кодекс етики українського журналіста та запускає нову сторінку для скарг

29 Серпня 2024
224
29 Серпня 2024
16:20

NGL.media інтегрує Кодекс етики українського журналіста та запускає нову сторінку для скарг

224
У новому розділі видання зазначило, що працює відповідно до редакційного кодексу та вимог Кодексу етики. Читачі зі свого боку у разі виявлених порушень чи помилок можуть повідомити про це редакції або Комісії з журналістської етики.
NGL.media інтегрує Кодекс етики українського журналіста та запускає нову сторінку для скарг
NGL.media інтегрує Кодекс етики українського журналіста та запускає нову сторінку для скарг

NGL.media додало на свій сайт згадку про Кодекс етики українського журналіста, а також створило спеціальну сторінку «Поскаржитися на матеріал», яка переадресовує на ресурс Комісії з журналістської етики. Про це повідомила КЖЕ.

У новому розділі видання зазначило, що працює відповідно до редакційного кодексу та вимог Кодексу етики, які передбачають дотримання неупередженості, чесності, прозорості джерел та відповідальності за виправлення помилок.

«Усі наші розслідування підкріплені належною доказовою базою, тому за майже 12 років роботи ми не програли жодного суду і не зняли жодного матеріалу. Проте журналістику творять люди, а люди можуть помилятися. У нашому редакційному кодексі є фраза “Будь-яка ймовірна фактична чи смислова помилка у публікації має бути виправлена якомога швидше”. Для цього на сайті вказані усі наші контакти і передбачена форма зворотного зв’язку. 

Проте трапляються випадки, коли окремі читачі і редакція не знаходять спільної мови з приводу того, що вважати журналістською етикою чи стандартами. Тому у співпраці з Комісією з журналістської етики ми вирішили запровадити на сайті окрему кнопку «Поскаржитись». Тепер читачі, яких не влаштовує позиція редакції, зможуть поскаржитися незалежній і авторитетній структурі. Окрім того, ми таким чином хочемо підтримати діяльність незалежного арбітра у сфері журналістики, що піде на користь усій індустрії», — пояснив головний редактор NGL.media Олег Онисько.

Як зауважили в КЖЕ, подібні механізми для розгляду скарг та забезпечення високих стандартів журналістики вже мають у Великій Британії BBC і The Guardian, а в США The New York Times і Washington Post також використовують незалежні комісії для перевірки фактів та етичних стандартів.

NGL.media закликає інші медіаорганізації також працювати над покращенням стандартів журналістики. Комісія з журналістської етики залишається відкрита до співпраці і готова підтримати медіа в процесі впровадження ефективних механізмів саморегуляції.

Нагадаємо, нещодавно «Еспресо» запровадив правила гендерної рівності на всіх платформах бренду. Правила адаптували на основі рекомендацій, наданих ГО «Жінки в медіа» та Комісією з журналістської етики (КЖЕ) за підтримки Програми підтримки ОБСЄ для України.

Фото: скриншот сайту NGL.media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
224
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду