У Telegram заявили, що Дуров не зустрічався з Путіним в Азербайджані

У Telegram заявили, що Дуров не зустрічався з Путіним в Азербайджані

26 Серпня 2024
1448
26 Серпня 2024
10:19

У Telegram заявили, що Дуров не зустрічався з Путіним в Азербайджані

1448
При цьому російські телеграм-канали стверджують, що Путін начебто відмовився зустрічатися з Дуровим. Причина відмови, як і передбачувана тема зустрічі, невідомі.
У Telegram заявили, що Дуров не зустрічався з Путіним в Азербайджані
У Telegram заявили, що Дуров не зустрічався з Путіним в Азербайджані

Команда компанії Telegram поінформувала, що засновник платформи Павло Дуров не зустрічався нещодавно в Азербайджані з очільником Кремля Володимиром Путіним. Про це пресслужба Telegram повідомила «Радіо Свобода».

У своїй новині «Радіо Свобода» написало, що до Парижа, де його затримали напередодні, Дуров прилетів з Азербайджану. Там 18–19 серпня з візитом перебував очільник Росії Володимир Путін.

«Невідомо, чи зустрічався Дуров із Путіним у Баку», — писало «Радіо Свобода».

Після цієї публікації пресслужба Telegram повідомила «Радіо Свобода», що Дуров не зустрічався з Путіним, не робив запитів на таку зустріч і не отримував пропозицій щодо неї.

Водночас російський телеграм-канал Baza стверджує, що Путін начебто відмовився зустрічатися з Павлом Дуровим в Азербайджані. Голова Кремля та засновник Telegram одночасно перебували в Баку.

За даними «Бази», за кілька днів до візиту чиновники Адміністрації президента РФ запропонували Путіну організувати зустріч з Дуровим, але Путін відмовився.

Причина відмови «Базі» невідома, як невідома і передбачувана тема зустрічі.

Нагадаємо, засновника і генерального директора компанії Telegram Павла Дурова заарештували у Франції 24 серпня близько 8-ї години вечора, коли він вийшов зі свого приватного літака на злітній смузі в аеропорту «Ле Бурже». Туди він прибув з Азербайджану.

Як повідомляє французький канал TF1/LCI із посиланням на свої джерела, влада Франції звинувачує Дурова у співучасті в торгівлі наркотиками, злочинах проти дітей та шахрайстві через відсутність модерації контенту в телеграмі. 

Як повідомляє російський телеграм-канал Baza, після арешту Дурова російським чиновникам доручили видалити службові листування в телеграмі. 

Команда Telegram прокоментувала затримання Павла Дурова, заявивши, що месенджер та його власник не несуть відповідальності за зловживання на платформі.

Читайте також:

Відзначимо, раніше низка українських експертів та представників  влади, зокрема спецслужб, неодноразово повідомляли, що Telegram має контакти з російською владою. Зокрема, про це говорив спікер ГУР МО Андрій Юсов: «Ми бачимо, що на території Росії російські спецслужби можуть дуже оперативно розв'язувати питання з адміністрацією Телеграму, коли їм це потрібно». 

Про небезпечність і ймовірну контрольованість телеграму неодноразово розповідав  журналіст та кіберблогер Назар Токар, який стверджує, що сервери  месенджера розташовані в Росії. Менеджер проєктів ЦЕДЕМ з медіаграмотності та протидії дезінформації Олександр Монастирський також вважає телеграм небезпечним, зокрема, через певну незахищеність даних на платформі. Аналітик агенції «Мольфар» Павло Фіалковський зауважує, що є не один випадок, який може підтвердити, що платформа співпрацює з російськими спецслужбами. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1448
Читайте також
26.08.2024 09:41
Ігор Пилипів, Володимир Тунік-Фриз, «Економічна правда»
554
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду