«Комунікуємо для України»: стартувала навчальна програма для об’єднаних територіальних громад

«Комунікуємо для України»: стартувала навчальна програма для об’єднаних територіальних громад

21 Серпня 2024
351

«Комунікуємо для України»: стартувала навчальна програма для об’єднаних територіальних громад

351
20 серпня Український католицький університет розпочав двомодульну навчальну програму для об’єднаних територіальних громад (ОТГ) «Комунікуємо для України».
«Комунікуємо для України»: стартувала навчальна програма для об’єднаних територіальних громад
«Комунікуємо для України»: стартувала навчальна програма для об’єднаних територіальних громад

Учасники тренінгу отримали унікальну можливість здобути знання про різні аспекти комунікацій та зможуть розробити власні комунікаційні стратегії для своїх громад і отримати індивідуальні консультації від досвідчених менторів для їх впровадження.

 

Програма проходить за підтримки американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України.

«Ефективні комунікації важливі не тільки для побудови довіри між громадянами і державою, а також у громадах. Вони є важливою частиною вступу України до Європейського Союзу. Ми вибудовуємо дуже тісну співпрацю як зі структурами Європейського Союзу, так і з НАТО, аби переймати міжнародні стандарти, але й так само можемо ділитися своїми. Бо українська держава, українські тренери та експерти також мають великий досвід, яким варто ділитися, зокрема поширювати в об’єднаних територіальних громадах», – сказав заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

Мета програми:

  • підвищення ефективності комунікаційних стратегій об’єднаних територіальних громад (ОТГ);
  • розвиток навичок створення бренду громади та управління медіавідносинами для відбудови України;
  • підготовка ефективних комунікаційних кампаній, спрямованих на підвищення довіри громади.

«Для нас як Школи журналістики та комунікацій Українського католицького університету, освітньої платформи, яка працює із інформаційною стійкістю для відбудови України, важливо бути майданчиком для вишколу державних службовців на різних рівнях. Пропонувати не тільки дієві інстурменти, але ділитись спільними цінностями. Сьогодні ми раді вітати 20 учасників із 9 прифронтових громад. Протягом наступних 6 місяців ми працюватимемо із 80 учасниками, головами та працівниками ОТГ у прифронтових територіях України. Основною ідеєю, якою хочемо поділитись, є те, що лише комунікація, заснована на істині та із пошануванням людської гідності, може стати основою для формування відповідального лідерства, необхідного для ефективного управління та відбудови України. Водночас, розуміючи умови, в яких працюють наші учасники на щодень, ми подбали не лише про якісне навчання, але запропонували можливість для рекреації та переосмислення, особливо для тих, хто пережив окупацію, втрату домівки чи когось із найрідніших», – зазначив директор Школи журналістики та комунікацій УКУ, заступник декана Факультету суспільних наук о. Андрій Шестак.

 

У програмі передбачено розгляд таких важливих тем, як стратегічні комунікації, брендинг громади, медіавідносини та кризові комунікації. Учасники навчаться розробляти ефективні комунікаційні стратегії, будувати довіру з громадою, залучати інвестиції та партнерів. Особлива увага буде приділена питанням відновлення та відбудови громад після воєнних дій. Навчальна програма триватиме з серпня до грудня 2024 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
351
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду