Росіяни провели ряд мілітаристських заходів у дитсадках на ТОТ Півдня

Росіяни провели ряд мілітаристських заходів у дитсадках на ТОТ Півдня

19 Серпня 2024
232
19 Серпня 2024
22:47

Росіяни провели ряд мілітаристських заходів у дитсадках на ТОТ Півдня

232
Дітей перевдягали у форму солдатів червоної армії, зокрема, «поранених», і влаштовували вистави боїв.
Росіяни провели ряд мілітаристських заходів у дитсадках на ТОТ Півдня
Росіяни провели ряд мілітаристських заходів у дитсадках на ТОТ Півдня

У дитячих садках на тимчасово окупованих територіях українського Півдня загарбники провели ряд мілітаристських заходів з метою «романтизації війни», повідомляє Центр національного спротиву. 

Дітей перевдягали у форму солдатів червоної армії, зокрема, «поранених», і влаштовували вистави боїв.

«Таким чином ворог запроваджує пропаганду із зовсім маленького віку й готує майбутніх яничарів для своїх подальших загарбницьких війн. Звичайно, що під час цих вистав діткам наголошували, що їхня Батьківщина - це “нацисти”, які напали на їх рідний край», - йдеться у повідомленні.

У Центрі національного спротиву закликали  повідомляти про тих вихователів, які допомагають готувати «цей фарс на вимогу окупантів, аби вони не змогли уникнути відповідальності».

Нагадаємо, на тимчасово окупованій частині Запорізької області Росія активно мілітаризує українських дітей. З цією метою окупанти створили 12 молодіжних рухів, які, зокрема, займаються пропагандою.

З 1 вересня цього року в школах на тимчасово окупованих територіях запроваджують предмет «Основи безпеки та захист Батьківщини». В рамках цього предмета дітей навчатимуть тактичної медицини та військової підготовки, зокрема роботи з БПЛА, гранатами та автоматом.

Також ми повідомляли, що росіяни створюють на тимчасово окупованих територіях так звані «кадетські класи», де школярів навчають посиленої військової підготовки, змушують носити військову форму, нав’язують їм російські наративи. Як зазначила голова Центру громадянської просвіти «Альменда» Марія Суляліна, «дітей із першого класу готують воювати проти їхньої власної держави, вчать сприймати РФ своєю країною».

Велику роль у нав'язуванні проросійських настроїв відіграють російські молодіжні «військово-патріотичні рухи», як-от «Юнармия» та «Движение первых». За даними Марії Суляліної, до першого належать мінімум 38,5 тис. дітей, до другого — мінімум 62 тис. 

Крім того, окупанти в тимчасово захоплених регіонах планують ставити підлітків на військовий облік.

Про те, як влада Росії популяризує мілітаризм серед дітей та виховує готовність до війни і смерті в будь-якому віці, «Детектор медіа» розповідав у статті «“Діти-герої”», або Як російська пропаганда змалку вчить помирати “за Родіну”».

Читайте також:

Фото: колаж х сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
232
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду