Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF стартує у Києві з 12 вересня

Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF стартує у Києві з 12 вересня

19 Серпня 2024
330
19 Серпня 2024
13:52

Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF стартує у Києві з 12 вересня

330
На фестивалі буде представлено 40 тематичних програм та 70 кінопоказів про пошуки ідентичності, небінарність, соціальні зміни, гендерні питання та сексуальність.
Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF стартує у Києві з 12 вересня
Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF стартує у Києві з 12 вересня

З 12 по 18 вересня у київських кінотеатрах «Жовтень» та «Кіно 42» відбудеться 13-й щорічний міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF. Цьогоріч він вперше отримав підтримку програми «Медіа» Креативної Європи, завдяки чому сформував найбільшу програму європейських стрічок за всю історію фестивалю. Про це повідомила пресслужба заходу.

На фестивалі буде представлено 40 тематичних програм та 70 кінопоказів про пошуки ідентичності, небінарність, соціальні зміни і потрясіння, гендерні питання та сексуальність. Відкриття відбудеться показом фільму Леоса Каракса «Це не я», прем'єра якого відбулася на цьогорічному Каннському кінофестивалі. 

«KISFF пропонує зануритися в кіноісторію останнього десятиліття України разом з об'єднанням BABYLONʼ13, досліджує сумнівний цифровий прогрес та лицемірство соцмереж у "Вільному падінні в невизначеність" і виходить за рамки традиційного кіно у напрямку відеоарту та мистецтва, заснованого на часі.

Крім того, фестиваль перезавантажує класичні програми. Ми зізнаємося в нашій вічній любові до анімації у програмі "Аніманія" та повертаємо на великі екрани культовий марафон "60 фільмів за 60 хвилин"», — розповіли організатори фестивалю. 

У секції «Демократія під загрозою» покажуть тематичні добірки «Буденна демократія» від Міжнародного кінофестивалю в Тампере та «Вільне падіння в невизначеність» від команди KISFF, а в секції Celebrate Diversity — програми Out&Proud, FEM* RIOT та Квір-анімація, що підкреслюють важливість прав людини і прагнення до позитивних змін у суспільстві.

Окрім цього, в межах фестивалю можна відвідати освітні події про креативні можливості для молоді, режисуру музичних відео й реклами, а також майстеркласи з кіновиробництва для дітей. Команда також розширила секцію для дітей та підлітків чотирма новими добірками фільмів. 

Фільми українського та міжнародного конкурсу будуть доступні для перегляду онлайн на території України в онлайн-кінотеатрі «Титр». 

Абонементи на KISFF вже у продажі. Військовослужбовці, ветерани, пенсіонери та внутрішньо переміщені особи зможуть переглянути фільми безкоштовно, оформивши пільговий абонемент

KISFF співфінансується програмою Creative Europe Європейського Союзу та відбувається за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду, Goethe-Insitut в Україні, Польського Інституту у Києві та Чеського центру у Києві.  

Нагадаємо, 12-й міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF відбувся під гаслом «Human after all» у листопаді 2023-го в Києві. У межах заходу провели 28 тематичних програм та пів сотні кінопоказів, присвячених українській ідентичності, історичній пам’яті, проблемам рівності та майбутньому технологій штучного інтелекту.

Фото: KISFF

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
330
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду