У США провели обшуки в маєтку пропагандиста «Первого канала» Дмитра Саймса

У США провели обшуки в маєтку пропагандиста «Первого канала» Дмитра Саймса

16 Серпня 2024
2996
16 Серпня 2024
10:47

У США провели обшуки в маєтку пропагандиста «Первого канала» Дмитра Саймса

2996
Слідчі ФБР не коментують, за якою саме справою проводили обшук.
У США провели обшуки в маєтку пропагандиста «Первого канала» Дмитра Саймса
У США провели обшуки в маєтку пропагандиста «Первого канала» Дмитра Саймса

ФБР прийшло з обшуком у заміський маєток російсько-американського пропутінського політолога і ведучого «Первого канала» Дмитра Саймса та його дружини, що знаходиться у Вірджинії неподалік від Вашингтона. Про це повідомило місцеве видання Rappahannock News.

За словами речниці ФБР, це була «санкціонована судом правоохоронна діяльність». Наразі розслідування продовжується. Від подальших коментарів в ФБР відмовилися.

Один із сусідів розповів, що співробітники правоохоронних органів від ранку вівторка приїжджали і від'їжджали з маєтку, вивозячи предмети на вантажівках і причепах. Ввечері 14 серпня два агенти ФБР підтвердили журналісту Rappahannock News, що в будівлі перебувають співробітники бюро. 

Саймс, який перебуває за межами США, стверджує, що жоден правоохоронний орган не зв'язався з ним стосовно обшуку його власності. Він зазначив у розмові з Rappahannock News, що спробує отримати інформацію про це, а потім «вжити належних заходів». 

За даними медіа, подружжя купило маєток площею 53 гектари у 2021 році за 1,63 мільйона доларів. 

Дмитро Саймс є співведучим програми про міжнародні відносини на російському державному «Первом канале». У ній Саймс позиціонував себе як «зовнішньополітичний реаліст», що виступає за співпрацю між Вашингтоном і Москвою. 

Раніше він також був видавцем консервативного журналу The National Interest.

Як відзначає Rappahannock News, Дмитро Саймс мав тісні зв'язки з президентською кампанією та адміністрацією експрезидента США Дональда Трампа. Він фігурував у розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера про можливі зв’язки Трампа та його виборчого штабу з керівництвом Росії. Саймс згадувався в доповіді Мюллера більше сотні разів, але йому ніколи не висували жодних звинувачень.

Він також був багаторічним президентом і головним виконавчим директором Центру національних інтересів, аналітичного центру державної політики, заснованого колишнім президентом Річардом Ніксоном, який він залишив у 2022 році. 

Нагадаємо, 7 серпня слідчі ФБР також прийшли з обшуком до будинку ексрозвідника та пропагандиста Скотта Ріттера, відомого своєю проросійською позицією. Речниця ФБР Сара Руан підтвердила, що співробітники відомства обшукували будинок у зв'язку з федеральним розслідуванням, але не надала подробиць розслідування, відповідно до стандартної політики бюро.

Фото: «Вікіпедія»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2996
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду