Кореспонденти «Інтера» зробили сюжет з Курської області

Кореспонденти «Інтера» зробили сюжет з Курської області

16 Серпня 2024
6292
16 Серпня 2024
09:46

Кореспонденти «Інтера» зробили сюжет з Курської області

6292
У коментарі «Детектору медіа» військовий кореспондент Ігор Левенок зазначив, що продюсери телеканалу домовлялися про поїздку команди на Курщину з Міноборони України.
Кореспонденти «Інтера» зробили сюжет з Курської області
Кореспонденти «Інтера» зробили сюжет з Курської області

Журналісти телеканалу «Інтер» побували на Курщині, частину території якої контролюють ЗСУ. Сюжет військового кореспондента «Інтера» Ігоря Левенка показали в ефірі спільного телемарафону.

У коментарі «Детектору медіа» Ігор Левенок зазначив, що про роботу в Курській області продюсери телеканалу домовлялися з Міноборони України. За його словами, з ними також працювали колеги з сумського регіонального корпункту каналу «Ми — Україна».

Під час поїздки на Курщину Ігорю Левенку вдалося побувати на газорозподільчій станції «Газпрому».

«Від самої станції там мало що лишилося. Коли українські війська перейшли в контрнаступ у Курській області, цей об'єкт був неушкоджений. Та фактично протягом тижня росіяни потужними авіабомбами знищили його вщент. Вони не шкодують ані бомб, ані ракет», — розповів кореспондент.  

Ігор Левенок зауважив, що команді довелося працювати оперативно, оскільки розвідка ворога — «практично завжди в небі».

Журналісти також відвідали місто Суджа. 

«Відчуття в мене дуже двоякі. Бо по дорозі до Суджі вчора російська авіація розбомбила прикордонне село Писарівка, що на Сумщині. Постраждало щонайменше п'ять сільських осель, двоє цивільних зазнали поранень. Позаяк російський райцентр майже неушкоджений», — зауважив Ігор Левенок.

Нагадаємо, 14 серпня в ефірі спільного телемарафону показали сюжет кореспондентки ТСН Наталії Нагорної з Суджі Курської області. Журналістка розповіла, як українські воїни знімають з адмінбудівель російські прапори та вішають синьо-жовті стяги, а також роздають гуманітарну допомогу місцевим жителям.

У пресслужбі «1+1» повідомили, що репортаж із Суджі став можливим «завдяки плідній співпраці марафону "Єдині новини" з Силами оборони та талантам воєнкорів каналів марафону, зокрема й Телевізійної служби новин "1+1"».

Про роботу над репортажем з Курської області також повідомив журналіст Юрій Бутусов. Він опублікував фото бетонної вогневої точки ротного опорного пункту ЗС РФ, який узяли штурмом українські воїни. У  розмові з «Детектором медіа» Юрій Бутусов сказав, що поки що не може коментувати свою поїздку.

Напередодні ми повідомляли про те, що команда hromadske також побувала в Суджі Курської області та дізналась, який вигляд має місто, що нині перебуває під контролем ЗСУ. 

Головна редакторка hromadske Христина Коціра в коментарі «Детектору медіа»  зазначила, що команда працювала в Суджі не в межах організованого престуру: «Це виключно майстерність домовлятися і особисті контакти наших журналістів».

Фото: скриншот сюжету / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6292
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду