Комісія з журналістської етики допомогла порозумітися Центру Свідків Єгови та «Еспресо.Захід»

Комісія з журналістської етики допомогла порозумітися Центру Свідків Єгови та «Еспресо.Захід»

16 Серпня 2024
1004
16 Серпня 2024
08:37

Комісія з журналістської етики допомогла порозумітися Центру Свідків Єгови та «Еспресо.Захід»

1004
Представники релігійної спільноти просили допомоги у конфлікті з медіа, яке у своєму матеріалі не розмістило їхню позицію щодо суперечки зі священником ПЦУ з Буковини. Після особистої зустрічі за підтримки КЖЕ «Еспресо.Захід» доповнило первинний текст.
Комісія з журналістської етики допомогла порозумітися Центру Свідків Єгови та «Еспресо.Захід»
Комісія з журналістської етики допомогла порозумітися Центру Свідків Єгови та «Еспресо.Захід»

Комісія з журналістської етики (КЖЕ) за допомогою медіації допомогла Центру Свідків Єгови та онлайн-медіа  «Еспресо.Захід» знайти спільну мову. Про це йдеться на сайті КЖЕ.

У березні цього року Центр Свідків Єгови надіслав КЖЕ скаргу на матеріал «"Свідки Єгови" подали до суду на священика ПЦУ з Буковини», що вийшов на сайті «Еспресо.Захід». Представники релігійної спільноти просили допомоги в конфлікті з медіа, яке в матеріалі не розмістило їхньої позиції щодо суперечки.

Комісія сконтактувала з командою видання та забезпечила простір для зустрічі й обговорення шляхів реалізації права на відповідь. Після особистої зустрічі 9 серпня 2024 року у Львові «Еспресо.Захід» доповнило первинний матеріал.

Представник відділу зв’язків з громадськістю Центру Свідків Єгови в Україні Юрій Кірєєв подякував Комісії за ініціювання процесу медіації, а також директору з маркетингу «Еспресо» Миколі Типусяку — за відповідальну позицію у сфері саморегуляції медіа. 

«У результаті нашого діалогу ми дійшли згоди щодо публікації позиції організації “Свідки Єгови” у двох новинах, про які йшлося. Хочу подякувати за Вашу ініціативу щодо проведення медіації, яка стала важливим фактором у вирішенні цієї ситуації. Гадаю, що ця ситуація ще раз підкреслила важливість саморегуляції в медіа та професійного підходу до вирішення спірних питань. Ми в “Еспресо” цінуємо такий підхід і завжди готові до конструктивного діалогу», — прокоментував Микола Типусяк.

КЖЕ зі свого боку привітала готовність сторін до діалогу і зазначила, що готова надати майданчик для спілкування за іншими проблемними питаннями.

Нагадаємо, в липні Комісія з журналістської етики допомогла редакції «Суспільне Миколаїв» владнати конфлікт після того, як аудиторія розкритикувала відео видання в соцмережах про відмову власників сімейних ферм від аналізу під назвою «молочний модуль». 

«Суспільне Миколаїв» провело роз’яснювальну роботу всередині редакції щодо проблемних моментів у своєму відео в соцмережах, яке розкритикувала аудиторія, та вирішило не використовувати «малі форми» для висвітлення конфліктних ситуацій або ж уважно слідкувати за хронометражем та надавати всім опонентам рівні частки екранного часу.

Раніше Комісія з журналістської етики виступила посередницею між телеканалом «Київ» та Центром протидії дезінформації після того, як Центр розкритикував сюжет каналу про притягнення до відповідальності студентів, які не повернулися після навчання в Україну. Центр погодився тісніше спілкуватися з медіа і не вдаватися до тиску на них. Телеканал вирішив провести тренінги для дотримання журналістами професійних стандартів.

Фото: КЖЕ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1004
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду