На ютуб-каналі ЦПД вийшла нова відеорубрика «Антидот» про країни Глобального Півдня

На ютуб-каналі ЦПД вийшла нова відеорубрика «Антидот» про країни Глобального Півдня

14 Серпня 2024
397
14 Серпня 2024
18:39

На ютуб-каналі ЦПД вийшла нова відеорубрика «Антидот» про країни Глобального Півдня

397
Як розповідає автор проєкту, тематично він охоплюватиме як актуальні події, так й історичні контексти і значну увагу приділятиме російському впливу в регіоні.
На ютуб-каналі ЦПД вийшла нова відеорубрика «Антидот» про країни Глобального Півдня
На ютуб-каналі ЦПД вийшла нова відеорубрика «Антидот» про країни Глобального Півдня

На ютуб-каналі Центру протидії дезінформації «Глобальний Центр» вийшла нова відеорубрика «Антидот». Її автором є аналітик ЦПД і головний редактор медіапроєкту «Post-Past» Олексій Приймак.

Як розповів Олексій у коментарі «Детектору медіа», «Антидот» — це відеорубрика з відносно короткими відео про країни так званого Глобального Півдня (переважно про Близький Схід та Африку).

Тематично проєкт охоплюватиме як актуальну ситуацію в регіоні, так і історичні події. Значну увагу «Антидот» приділятиме проблемі впливу та присутності Росії в регіоні, її передумовам та наслідкам. На проєкті буде багато експлейнерів — автор пояснюватиме актуальні новини і глобальні тенденції в регіоні.

«Наприклад, я дуже хочу зробити відео про участь РФ у війні в Сирії, бо вважаю, що в Україні ми майже забули трагедію цієї країни (якщо взагалі коли-небудь по-справжньому її проговорили).

Загалом мета проєкту — трішки краще познайомити українців із так званим Глобальним Півднем, пояснити коріння антизахідних настроїв в регіоні, зробити ці країни трішки ближчими до нас. Бо хто-хто, а українці точно могли б розгледіти подібності між собою та тамтешніми людьми, нашими і їхніми проблемами, нашими і їхніми переживаннями», — розповів Приймак.

Раніше проєкт «Антидот» виходив на іншому ютуб-каналі ЦПД «Центр дослідження МордоRu». Проте, за словами Олексія, програма не надто вписувалась у загальну концепцію каналу, який фокусується здебільшого на Росії. Тож їй вирішили «змінити прописку».

Приймак додав, що тепер він як автор має контроль над всім процесом виробництва (раніше був лише сценаристом і ведучим), тому він сподівається, що «Антидот» помітно зміниться найближчим часом.

Наразі випуски «Антидоту» виходять щотижня. Перший випуск присвячений масовим протестам у Венесуелі, які розпочалися після того, як Національна виборча рада країни офіційно проголосила Ніколаса Мадуро переможцем президентських виборів з результатом 51,2% голосів. Є причини підозрювати, що вибори сфальсифікували.

Як повідомляв «ДМ», раніше Центр протидії дезінформації РНБО запустив на своєму ютуб-каналі «Глобальний Центр» новий проєкт Ad Centrum, у якому аналізують світову політику і ситуацію в країнах Глобального Півдня. Його авторкою є головна консультантка Національного інституту стратегічних досліджень Аліна Гриценко. Перший випуск програми присвячений Малі та регіону Сахель, а гостем був Олексій Приймак.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
397
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду