Як зігріти офіс узимку: підготовка до комфортної роботи редакції

Як зігріти офіс узимку: підготовка до комфортної роботи редакції

13 Серпня 2024
376

Як зігріти офіс узимку: підготовка до комфортної роботи редакції

«Інститут масової інформації»
376
Якою буде наступна зима в Україні, залежить від спроможності енергосистеми, темпів її відновлення, а також від нових російських обстрілів. Пропонуємо редакціям почати підготовку до зимової офісної роботи вже зараз, щоб не бути заскоченими першим снігом та морозами.
Як зігріти офіс узимку: підготовка до комфортної роботи редакції
Як зігріти офіс узимку: підготовка до комфортної роботи редакції

Оригінал публікації на сайті «Інституту масової інформації» за посиланням

У попередньому матеріалі експерти Інституту масової інформації підготували чекліст для редакцій, який допоможе зрозуміти, що саме потрібно працівникам медіа для більш-менш комфортного життя та роботи взимку.

У цьому матеріалі публікуємо перелік порад, що не потребують значного капіталовкладення, але точно зроблять комфортнішою роботу колективу в холодну пору.

Підготовка офісу

  • Відрегулюйте пластикові вікна. Спеціаліст зможе правильно налаштувати механізми для найкращого зберігання тепла. Також, можливо, настав час замінити деякі ущільнювачі чи механізми для кращого результату. 
  • Огляньте детально приміщення. Всі щілини, через які дме вітер та втрачається тепло, потрібно надійно полагодити. Поновіть за потреби монтажну піну й силікон на вікнах.
  • Батареї. Якщо у вас якась батарея в попередній опалювальний сезон була не досить гаряча, а ви не знайшли часу, щоб усунути цю проблему, то зараз саме час це зробити.
  • Встановіть між стіною та батареєю тепловідбивний щиток у вигляді фольгоподібної плівки.
  • Килими. Не найкраще рішення для офісу, але вони також допоможуть зберегти офіс теплим. Принаймні килим під столом кожного співробітника/-ці точно допоможе тримати ноги в теплі.
  • Не закривайте батареї шторами, меблями або декоративними решітками: вони перешкоджають поширенню тепла.
  • Ретельно протріть труби та радіатори від пилу: бруд може знижувати тепловіддачу.
  • Впускайте сонячне проміння в приміщення, не закривайтеся шторами.

Речі, які допоможуть зігрітися

  • Легкі пухові жилетки добре зігріють і можуть стати крутим мерчем вашого медіа. Обирайте якісні та від надійних виробників. Існує варіант пухових жилеток-грілок на батарейках.
  • Шкарпетки. Порадьте закупити співробітникам або подаруйте брендовані. Вони мають бути з натуральної вовни. Можна використовувати дві пари. Наприклад, одні тонкі із шерсті мериноса, а інші товстіші вовняні. Добре гріють і шкарпетки з ангори.
  • Одяг за принципом багатошаровості. Детально це описано в посібнику “Журналіст і (не)безпека” (Розділ ІІ, ст. 31).
  • Додаткові дуже теплі ковдри. Хорошим варіантом буде і спальний мішок, але він має бути з температурою екстремуму не менш ніж –8℃.
  • Хімічні грілки. Допоможуть, якщо дуже замерзли. Радимо покласти її в ділянку попереку. Є хімічні грілки для ніг та рук.

Правила

  • Руханка. Започаткуйте традицію робити маленьку фізкультпаузу кожні одну-дві години. Наприклад, легкі вправи або танці, це допомагає підтримувати кровообіг і виробляти тепло. А також корисно для здоровʼя та тімбілдингу.
  • Змінне взуття. Оголосіть офіс місцем без вуличного взуття. Попросіть колег подбати про теплі капці для офісу. В них точно буде тепліше. 
  • Сідати кучніше. Попросіть колег оптимізувати простір та за максимумом переїхати до кімнат до одне одного. Так буде тепліше.

Про те, як підготувати власну оселю та побут до зими, читайте в матеріалі ІМІ "Тривожний рюкзак, щоб не замерзнути зимою, або Що зробити вже, щоб бути готовими до зими".

Ілюстрація ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
«Інститут масової інформації»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
376
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду